Komornik przejął dług innego komornika?

• Autor wątku Autor wątku Isssa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Isssa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, mam pytanie i potrzebuje pomocy.
chodzi o to ,że mój chłopak nie spłacił tel i orange sprzedało dług do komornika.
Przyszło 2 tys do zapłaty, zadzwoniliśmy i umówiliśmy się na raty, pytałam Panią która odebrała czy teraz wszystko bd ok czy odsetki nie bd rosły i czy komornik nie zajmie nam czegokolwiek ,ta odpwiedziała abym sie nie martwiła ,że wszystko bedzie ok. Spłacamy 200zł do 15 dnia każdego miesiąca tak jak było ustalone.Po czym przychodzi list ,że dług został sprzedany a następnie przychodzi nastepny list od INNEGO Komornika na kwotę 4 tys.
a więc o co chodzi?
Już spłaciliśmy połowe długu i nie wyobrażam sobie spłacanie kolejnych 4 tys za to samo. Co mogę zrobić w tej sytuacji?
Dodam oczywiście ,że ciężko sie dodzwonić a i informacjii nie chcą udzielać żadnych. Pomocy Proszę!

To na pewno jest komornik? Czy jakiś windykator?

Isssa napisał:
i orange sprzedało dług do komornika.
Komornik nie skupuje długów. Poczytaj dobrze pisemka kto was rżnie na siano.

Chyba jednak windykacja.
Przenoszę na odpowiednie forum.

Isssa napisał:
Po czym przychodzi list ,że dług został sprzedany a następnie przychodzi nastepny list od INNEGO Komornika na kwotę 4 tys.
a więc o co chodzi?
Już spłaciliśmy połowe długu i nie wyobrażam sobie spłacanie kolejnych 4 tys za to samo. Co mogę zrobić w tej sytuacji?

po pierwsze porównaj na zawiadomieniu o wszczęciu egzekucji sygn. akt sprawy na podstawie, których zostały wszczęte egzekucje

A tak w ogóle to po kolei, dokładnie, opisz stan faktyczny sprawy, od pierwszego pisma do ostatniego bo z tego co napisałaś nie bardzo można cokolwiek zrozumieć.

Powrót