Komornik sądowy, inne firmy.

• Autor wątku Autor wątku dsaw01
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dsaw01

dsaw01

Użytkownik
Odpowiedzi
194
Witam cześć wszystkim.
Na wstepie przepraszam za błędy.

Mam problem z nie uczcią sytuacją, z bardzo nie uczciwą!

Jakiś czas temu wyjechałem za granicę, zupełnie zapomniałem że mam coś na allegro na sprzedaż.
Osoba kupiła wpłąciła pieniądze przez allegro, i nie wysłałem tego.
Osoba nie skontaktowała się ze mną tylko od razu do allegro i na policję, dla tego tylko zapomniałem. No to mało ważne.

Allegro oddało jej całą ktwotę od razu z programu "ochrony kupującego"
Została spłacona.
Tu zaczyna się problem.

Teraz komornik sądowy chce kasę za spłatę tego z ochrony kupującego.
A drugi komornik wysyła mi pismo że mam jej oddać pienądze.

To jest wyłudzenie moim zdaniem ta kupująca doskonale wiedzia że oddali jej kasę ale poszła jeszcze na policję.

To jak to teraz że dwa razy mam oddać pieniądze za to samo?
Do allegro jeden a drugi wali oknami żeby jej oddać jeszcze.

Bez przesady, albo jedno albo drugie?
Mam jeszcze kilku komorników jak sam się dopatrzyłem takiej sytuacji, skąd mam wiedzieć że na innych rzeczach mnie fajansiarze nie oszukują?
Duże nie mam około 15k.ZŁ, tylko jak bedą oddawał dwa razy za to saom + ich śmieszne procenty to do 2059 nie spłacę tego.

Moje pytanie brzmi:
Mam iść do adwokata? jeśłi tak to co by mógł pomoc, co by zaoferował.

A druga sprawa, gdzie mogłbym sprawdzić swoje całe zadłużenie u komorników? co chwie jakieś inne nazwiska każdy coś chce, a tylko jakieś Nr same mi wysyłają, nie wiem za co płące, za co mi zabierają, chciałbym to po prostu werfikować.

Czy któś by mógł coś w tej sprawie powiedzieć?
Było by. Dość ważne to.

Podsumówując:
Gdzie sprawdzić mam całe zadłużenie, za co mam komorników
Czy można ich połączyć w całość i mieć tylko JEDNEGO a nie trzydziestu.
Co adwokat by mógł zaproponować.

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Osoba nie skontaktowała się ze mną tylko od razu do allegro i na policję, dla tego tylko zapomniałem.
Bzdury piszesz. Skoro została wypłacona przez allegro rekompensata, to kupujący musiał wysunąć zarzuty w ramach dyskusji (dawny spór) lub reklamacji poprzez formularze udostępniane przez allegro - regulamin allegro zał. nr 9, cz. III, pkt. 1. To powoduje że sam portal powiadamia cię o roszczeniach i prosi o ustosunkowanie się do nich w określonym czasie. Niekiedy portal może uzależnić wypłatę rekompensaty od złożenia zawiadomienia o czynie organom ścigania. Skoro handlowałeś na allegro, to znaczy że zaakceptowałeś i zapoznałeś się z obowiązującym regulaminem na portalu sprzedażowym. Więc w czym zdziwienie?
Bez przesady, albo jedno albo drugie?
Co jest tytułem do prowadzenia egzekucji, wyrok sądu karnego czy sądowy tytuł cywilny?
A druga sprawa, gdzie mogłbym sprawdzić swoje całe zadłużenie u komorników?
Jedyne miejsce, to miejsce w którym przechowujesz otrzymaną korespondencję z sądów, od komorników. Przejrzyj otrzymane kwity to się dowiesz. Żadna instytucja nie prowadzi rejestru całości twojego zadłużenia.
Czy można ich połączyć w całość i mieć tylko JEDNEGO a nie trzydziestu.
Nie. Ty nie masz na to żadnego wpływu. Jeśli dojdzie do zbiegu egzekucji, to komornicy sami sobie poradzą. Przy 30 komornikach, to więcej niż pewne, że do zbiegów już doszło.

Powrót