Komornik, windykacja a ustawa o ochronie danych osobowych.

• Autor wątku Autor wątku s-50
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

s-50

Użytkownik
Odpowiedzi
78
Mam komornika sądowego. Nie unikam go, natomiast nie zdarzyło się jeszcze nigdy by zastał mnie w domu -mieszkam sam, wychodze z domu rano, wracam zawsze po 22. Kilka dni temu zadzwonił do mnie ojciec ze jakies baby mnie szukają. Po chwili wyjaśnił mi że u rodziców w domu były dwie kobiety, podające się za komornika sądowego. Mało że przyszły pod adres gdzie nie jestem zameldowany, to poinformowały mojego ojca o wysokości mojego zadłużenia i postraszyły, że jak mnie nie znajdą to zajmie się tym policja.

Nie zamierzam się ukrywać, do tej pory nie miałem żadnego wezwania.

Czy Asesor to ktoś w stylu "pomocnika" komornika? Analizując pismo, które dostałem kilka dni temu o możliwości rozłożenia długu na raty na dole widnieją 3 nazwiska, jedno komornika i dwa Asesorek -podejrzewam ze to te "baby".

Nie jestem jakiś specjalnie złośliwy, ale nie podoba mi się ta cała sprawa, chce zadzwonić w poniedziałek do komornika i to wyjaśnić, jednak muszę wiedzieć czy to co się stało rzeczywiście jest nie zgodne z prawem, jeśli tak to jaką ustawę narusza? O ochronie danych osobowych?

Jeżeli naruszono? Chyba tylko lekkość bytu dłużnika. Nic więcej.
Asesor - wygoogluj.

policja szuka tylko w sprawach o wykroczenia i karnych. pewnie spodobałeś się babom i koniecznie chcą cię dopaść :D

Powrót