P
pierin
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
mam pytanie .kiedys przed kilkoma laty mialem sprawe karna w sadzie o pobicie razem z dwoma kumplami sprawa zakonczyla sie wyrokiem skazujacym w zawieszeniu ,bylo dwoch poszkodowanych trzech oskarzonych .potem jeden z poszkodowanych wystapil o odszkodowanie i kazdy mial zaplacic mu jakies 6000zl do dam ze tylko dwoch oskarzonych bylo na rosprawie a poszkodowany zeznal w sadzie karnym ze pobilo go dwoch a nie trzech wyrok w sadzie karnym tez tak sie zakonczyl.a w cywilnym chce kase od wszyskich jeden oskarzony zaplacil swoja czesc juz na poczatku a dwoch nie bo jeden jest za granica ten co sad karny uznal ze nie pobil tego goscia a ja nigdzie nie pracowalem i niemialem jak zaplacic.niedawno zaczolem prace i komornik mnie odwiedzil i wszedl na konto .zostalo do zaplaty ponad 20000tysiecy wmowil mu ze musi to zaplacic wszystko tez za tego co niezaplacil czyli tego co mieszka za granica bo on nie umie sciagnac od niego kasy jak on to powiedzial {to jest wspolnota wiec on musi poniesc wszyskie koszty }a jak zaplaci to moze pozwac tamtego z zagranicy o oddanie polowy kasy. czy komornik moze cos takiego zrobic czy ja mam zaplacic tylko moja czesc bo mysle ze tu cos nie gra .prosze o pomoc. z gory dzieki