Master Piernik
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 543
Nie jest to jasne, pokaż mi taki przepis który to nakazuje komornikowi.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
lokata napisał:Ale ani komornik, ani wierzyciele nie mają w tym żadnego interesu. Interweniować musi dłużnik, ale łatwe to zapewne nie będzie i prawdopodobnie bez skargi na czynności komornika się nie obędzie.
Taki, który nie chce doprowadzić do zbiegu.
I na tej podstawie uważa się Pan za eksperta?sabam napisał:przerabiałem na sobie 6 zajęc komorniczych
Master Piernik napisał:Nie jest to jasne, pokaż mi taki przepis który to nakazuje komornikowi.
lokata napisał:I na tej podstawie uważa się Pan za eksperta?
Tak? A w jaki sposób?sabam napisał:sam bym doprowadził do zbiegu egzekucji
Złodziei?sabam napisał:posłał tych złodziei na drzewo.
To jak w kontekście powyższej wypowiedzi nazwie Pan siebie?sabam napisał:przerabiałem na sobie 6 zajęc komorniczych
A po co mam zaśmiecać wątek? Cytuję to, do czego się odnoszę.sabam napisał:btw. cytując proszę cytować całą wypowiedź. śmierdzi mi to tanią prasą.
lokata napisał:Tak? A w jaki sposób?
Złodziei?
To jak w kontekście powyższej wypowiedzi nazwie Pan siebie?
A po co mam zaśmiecać wątek? Cytuję to, do czego się odnoszę.
A ja powtarzam, że Pana doświadczenia i wiedza są zbyt mizerne, aby, w tak kategoryczny sposób, udzielać rad innym, gdyż może Pan tym wyrządzić więcej szkody niż pożytku.sabam napisał:powtarzam kolejny raz pisze o tym co przerabiałem na swoich doświadczeniach z komornikami.
Abstrahując już od twego czy prowadzę tu jakiś lobbing czy nie, to dlaczego uważa Pan, że winnam zastosować się do Pana życzenia?sabam napisał:ale proszę je sobie prowadzić gdzie indziej
Czy naprawdę jest tak trudno zrozumieć dość prostą sprawę? Innym składnikiem majątku jest wynagrodzenie za pracę (egzekucja z tego składnika majątku podlega ustawowym ograniczeniom), innym składnikiem są np. ruchomości (tu też prawo wprowadza pewne ograniczenia dla egzekucji, zupełnie inne niż przy wynagrodzeniu) i jeszcze innym składnikiem majątku są środki pieniężne zgromadzone na rachunkach bankowych (i tu ustawodawca zatroszczył się o graniczenia dla egzekucji - kwota wolna, oczywiście odmienne niż dla egzekucji z wynagrodzenia, czy egzekucji z ruchomości). Zrozumiano?sabam napisał:powtarzam kolejny raz pisze o tym co przerabiałem na swoich doświadczeniach z komornikami.