sch7
Zbanowany
- Odpowiedzi
- 14
Witam, chciałem się zapytać o kilka spraw. Jestem chory psychicznie(niepoczytalny) od 1996r.,wielokrotnie byłem hospitalizowany od tamtego czasu.W 2004r podpisałem umowę z Cyfrą+ o abonament tv będąc w stanie niepoczytalności.Mniej-więcej od pół roku jestem nękany listami poleconymi (tzw e-sąd sygn akt Nc-e)i komornika.Niestety ze względu na swoją niepoczytalność nie jestem w stanie rozeznać(zrozumieć) kierowanych do mnie pism.Komornik zajął mi 25% renty tj. pobiera co miesiąc ok 153zł. bezpośrednio z Zus-u.W opinii biegłych sądowych mam napisane że nie jestem w stanie pokierować swoim postępowaniem, że mam silne zaburzenia psychiczne,oraz to że doręczanie mi jakichkolwiek pism sądowych,wzywanie na rozprawę uważa się za nie celowe.Ze względu na małe środki finansowe musiałem zrezygnować z wizyt u psychiatry(nie stać mnie na leki).Do kogo mogę napisać zażalenie-skargę na sąd który wydał dyspozycje komornikowi zajęcia mojej renty?Na kogo pisać zażalenie ,na komornika czy sąd?Proszę o odpowiedż.
Chciałem jeszcze tylko dodać że lekarz-orzecznik Zus stwierdził całkowitą niezdolność do pracy,rentę mam przyznaną na 2 lata.Do spłacenia mam kilka tysięcy pln,w tym za jakiś proces ,w którym nie uczestniczyłem.
Chciałem jeszcze tylko dodać że lekarz-orzecznik Zus stwierdził całkowitą niezdolność do pracy,rentę mam przyznaną na 2 lata.Do spłacenia mam kilka tysięcy pln,w tym za jakiś proces ,w którym nie uczestniczyłem.
Ostatnia edycja: