KOMORNIK

• Autor wątku Autor wątku lesia27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lesia27

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam!Jestem tu nowa i nie wiem czy pisze w dobrej rubryce.Jezeli nie to bardzo przepraszam i proszę o przekierowanie.Mój problem dotyczy komornika.Przyszło pismo do firmy o zajęciu wynagrodzenia.Ja jestem w ciąży i przebywam na chorobowym.Ile komornik może zająć pensji i czy może zając chorobowe jeżeli tak to ile???Druga sprawa.Nie zostałam powiadomiona o żadnej sprawie sądowej więc nie wiem za co jest to zajęcie i chciałabym złożyć skargę mam na to 7 dni od daty otrzymania pisma.Czy w sadzie muszę coś płacić za złożenie skargi?Jak sformułować takie pismo??Bardzo proszę o pomoc.Z góry dziękuję!!! :) :)

Jeżeli chodzi o wynagrodzenie za pracę, może zająć maksymalnie 50% przy czym kwota 936zł brutto jest kwotą wolną od potrąceń.
Na zajęciu wynagrodzenie ma Pani napisane, na podstawie czego prowadzona jest egzekucja. Podejrzewam, że na podstawie nakazu zapłaty, który doręczany jest pozwanemu i ma on dwa tygodnie na wniesienie sprzeciwu.
Opłata za wniesienie skargi na czynności komornika wynosi 100 złotych.

:) :) Dziekuje za odpowiedz i przeniesienie tematu.Przepraszam za kłopot.Pozdrawiam!

Witam ponownie!Czy komornik moze zajac swiadczenia rehabilitacyjne z zusu a nastepnie zasilek macierzynski???

Powrót