komornik:///

• Autor wątku Autor wątku anciuniamako
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anciuniamako

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Moja mama zadłuzyla mieszkanie a ja nie mieszkam tam od lat tylko jestem zameldowana. Komornik zacza mi zabierać 350 zl z ręty rodzinnej po ojcu a te pieniadze sa mi bardzo potrzebne:( moje pytanie brzmi czy jak sie wymelduje i zamelduje gdzie indziej to komornik przestanie mi zabierać pieniądze???:(:(:(

Cały czas to samo - wszyscy z utęsknieniem czekają na komornika.
Zamiast wcześniej działać...

Kiedy dowiedziała się Pani o tym zajęciu ?

wczoraj jak mi rente obcią:/ ja tam os lat nie mieszkam i nie wiedzialam ze zadłuzyli!!!

No to ma Pani już tylko 6 dni - na złożenie stosownego pisma do sądu.
Albo spłacić...

a jak sie wymelduje to nadal bede musiala płacić??

Przecież pisałem, iż wymeldowanie Pani nic nie da.
Ja swoje a Pani swoje.
Może Pani albo robić po swojemu albo posłuchać dobrych rad.

Czyli : albo spłacać i może nawet do końca życia , albo podjąć działania prawne.
Wybór należy do Pani...

dlaczego Pan jest taki niemiły??:( nie napisał pan wcześniej że wymeldowanie nic nie da!!! tak czy tak dziękuje za rade!!!

anciuniamako napisał:
dlaczego Pan jest taki niemiły??:( nie napisał pan wcześniej że wymeldowanie nic nie da!!! tak czy tak dziękuje za rade!!!
Jeśli poczuła się Pani urażona - to przepraszam. Ale naprawdę nie mam możliwości czasowych pisać klika razy to samo.

Nie tylko Pani ale i inni też oczekują pomocy. Pani ma tylko ten jeden wątek - a ja setki wątków.

O tym że wymeldowanie nic Pani nie da - pisałem jeszcze wczoraj do Pani :
15-03-2010
23:32 anciuniamako

Bedek napisał:
Wymeldowanie nic tu nie da

A sprawa jest bardzo poważna !

Trzeba natychmiast zacząć działać ....

Chciałem Pani pomóc - no to się doczekałem :(

Bedek napisał:
Cały czas to samo - wszyscy z utęsknieniem czekają na komornika.
Zamiast wcześniej działać...

ja nie wiem z kad pan wzia ten cytat ale u mnie go nie ma jest tylko ten...nie jestem głupia i bym nie pytała 5 razy o to samo jakbym dostala odp. mojemu bratu nie zabiera NIC z renty:/ Dziękuje za pomoc:) a jeszcze mam pytanie czy jak wezmę ślub to przyszłemu mężowi też moga wejść na pobory???

Ostatnia edycja:
anciuniamako napisał:
ja nie wiem z kad pan wzia ten cytat ale u mnie go nie ma
Wysłałem do Pani dwie wiadomości - bo czas leci !
Nie czytała Pani - proszę sprawdzić ( w panelu użytkownika ) !

Proszę nie myśleć o mężu - tylko o tym, że jak złoży Pani w terminie stosowne pismo do sądu - to wygra pani sprawę i nic Pani nie będzie spłacać :)

Naprawdę Pani chcę pomóc - a sprawa jest do wygrania !

ale ja myśle że juz mogło minąć te 7 dni bo dokumenty przychodza tam a matka mogla mi nie powiedzieć:(to tak hipotetycznie bo czytałam troszke o tych intercyzach i wgl... Czy ewentualnie mogą go obciążyć jesli dług powstał nie w czasie trwania małżeństwa???:(

naprawdę jestem wdzięczna za pomoc!!!:brawo:

Z całym szacunkiem - ale znowu ja swoje a Pani swoje.

Termin liczy się dopiero od tego dnia co Pani dowiedziała się o zajęciu.
No przecież Pani wcześniej nic nie wiedziała !

ale jak ja udowodnie ze dopiero sie dowiedzialam?? dzwonilam do matki i powiedziała że odebrała pismo od komornika jakis czas temu i "zapomniała" mi powiedzieć:( przepraszam że tak mecze ale chce wiedziec czy ewentualnie moga grozić jakies konsekwencje mojemu przyszłemu mężowi:(

Jak matka zapomniała - to nie jest Pani wina !
A jak nie jest Pani wina - to sąd to uwzględni.

Powrót