Komornik

• Autor wątku Autor wątku Puszatek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Puszatek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Moja matka z ktora mieszkam miala wizyte komornika, ktory poinformowal o bardzo dawnym dlugu. Pism zadnych nie dostawalismy, przeprowadzilismy sie, wiec jesli byly, to pewnie przychodzily na stary adres, tym samym mama nie miala pojecia ze cokolwiek sie dzieje. No ale mniejsza z tym, chcialem zapytac o strone bardziej techniczna - komornik spisal protokol, ze matka nie pracuje (zasilek), ze nie mamy majatku, samochodu, itd. Potem porozgladal sie po pokojach. I tu moje pytanie, czy to, ze nie osteplowal niczego zadna naklejka oznacza, ze nie bedzie niczego zajmowal? Prawde mowiac nie ma co zajmowac, w domu sie nie przelewa, z rtv jest tylko kilkunastoletni telewizor i niewiele warty komputer, agd to tylko kilkuletnia lodowka (brak pralki). Ale wolalbym sie dowiedziec... Bo nie wiemy teraz na czym stoimy. Wiec czy w trakcie tej wizyty powinien ostemplowac jakos to, co planuje zajac, a jesli tego nie zrobil, zajmowac nie planuje?

Dlugu jest ponad 8000zl, a wszystko co jest (tv, komputer) nie pokryje nawet 1/10 tej kwoty.

Nie bardzo wiem co masz na mysli - nie zostal do konca splacony kredyt, odsetki przez ten czas rowniez narosly i jest spory dlug, ktory komornik musi wyegzekwowac.

Zapytam w tamtym temacie.

Z jakiej daty pochodzi wyrok na mocy, którego komornik egzekwuje roszczenie, i kiedy została wszczęta pierwsza egzekucja?
--
dementii

Matka nie wie, bo sprawa spadla na nia nagle - przez przeprowadzke nie wiedziala nawet, ze cokolwiek sie dzieje. Bedzie musiala dowiedziec sie od komornika we wtorek (wtedy przyjmuje). A pierwsza egzekucja... Masz na mysli wezwania do zaplaty? Tych nie widzielismy, jak mowie - jesli byly (a pewnie byly), to wlasnie na stary adres. Komornik pojawil sie pierwszy raz, wiec to chyba jest wlasnie pierwsza egzekucja. We wtorek podam date wyroku, a mozna spytac jaka roznica z jakiej daty on pochodzi? Przepisy sie jakos pozmienialy na korzysc lub niekorzysc?

dementii napisał:
Z jakiej daty pochodzi wyrok na mocy, którego komornik egzekwuje roszczenie, i kiedy została wszczęta pierwsza egzekucja?
--
dementii

Nakaz platniczy pochodzi z 6.09.2005, z kolei egzekucje wszczeto 21.04.2010. Te daty maja jakis wplyw?

Powrót