komornik

• Autor wątku Autor wątku olak87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olak87

Użytkownik
Odpowiedzi
37
otrzymałam pismo od komornika, ponieważ jestem dłużna firmie 4500 taka kara w umowie za wcześniejsze zerwanie, i teraz moje pytanie , czy komornik zgodzi się na rozłożenie tego długu chociaż na 4 raty ? czy odrazu przyjdzie i coś mi zabierze ?? w sumie to nie mam nic własnego bo mieszkam u rodziców, prowadzę działalność i nie mam własnego mieszkania jedynie to samochód ale to też współwłasność, jak to wygląda wogóle ? pismo otrzymałam dziś.

Krzysiu37401 napisał:
Jeżeli nie masz nic własnego w mieszkaniu, to co ma komornik zabrać.
Przypominam, że komornik to nie sąd i nie zajmuje się kwestią własności zajmowanych ruchomości, a jedynie faktem ich posiadania przez dłużnika.

lokata napisał:
Przypominam, że komornik to nie sąd i nie zajmuje się kwestią własności zajmowanych ruchomości, a jedynie faktem ich posiadania przez dłużnika.

Przecież u rodziców mieszka, to co w mieszkaniu oprócz rzeczy, które ma na sobie posiada?

W praktyce: jeżeli stawi się Pani u Komornika i zobowiąże się do spłaty zadłużenia w ratach, to przy tak małej kwocie Komornik nie będzie robił problemów. Chyba, że wierzyciel zażąda zajęcia pomimo zobowiązania do spłaty długu w ratach.

Powrót