S
SabrinaSabrina
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Moją sprawę prowadzi jedyny komornik w moderacja (czuje się jak monopolista i lekceważy klientów). Chodzi o alimenty od biologicznego. Przez rok , gdy już miałam wyrok sądu nie płacił mi alimentów. Po złożeniu sprawy do komornika ten odparł mi, że nie jest w stanie ściągnąć zaległych alimentów :/ jak to ? A że przez rok nie miałam za co chleba kupić to już nikogo nie obchodzi. Co za państwo!? Obecnie już drugi raz komornik nie dopilnował swoich obowiązków. W wyroku sądu wyraźnie napisane jest, że pieniądze otrzymać powinnam od 10 do 15 dnia każdego miesiąca. Rozumiem, że dzień zwłoki ale pieniądze dostałam 24 !!! Moje pytanie kto zapłaci odsetki?! Dzwoniłam do komornika, czemu tak się stało? Czemu nie wypełnia swoich obowiązków? Powiedzieli mi, że zakład pracy nie dokonał przelewu na konto wierzyciela- dziwne , że sam nie upomniał się o wypłatę- komornik napisał TYLKO do zakładu pracy pismo, nic więcej. Sama zadzwoniłam do zakładu pracy i zapytałam co się dzieje. Pani z księgowości zaczęła mnie przepraszać, że ZAPOMNIAŁA dokonać przelewu wynagrodzenia. Dopiero po MOIM telefonie dokonała takiego przelewu. Przelew dokonany był dnia 16 , tak powiedziała pani z księgowości. Ja pieniądze dostałam dopiero 24. Dzwoniłam dziś do komornika z zapytaniem gdzie są odsetki bo pani z księgowości powiedziała, że zostaną naliczone. Komornik powiedział, że jest to egzekucja i nie przysługują mi odsetki za niedotrzymanie terminu dostarczenia pieniędzy. Po czym perfidnie się rozłączyła. Jest to osoba, która wszystko wykonuje za komornika. Ona tylko kontaktuje się z klientami. Jak rozmawiałam za pierwszym razem z komornikiem nie miał pojęcia o czym do niego mówię i odesłał mnie właśnie do tej pani. Komornik jest tam tylko od podpisywania dokumentów i zgarniania niemałych pieniędzy : /
Moje pytania: co mogę zrobić aby ta sytuacja nigdy więcej nie miała miejsca i kto powinien zapłacić mi odsetki?
Moje pytania: co mogę zrobić aby ta sytuacja nigdy więcej nie miała miejsca i kto powinien zapłacić mi odsetki?
Ostatnią edycję dokonał moderator: