C
czitos
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
witam,zwacam sie z prosba o kilka informacji,nagrabilem sb troche w zyciu przez kogos,a teraz cierpie,wzialem poprostu 3 kredyty znajomym a oni przestali splacac a mnie na nie nie bylo stac,toczyly sie rozne ostepowania,az doszlo do komornikow,sprawa sie ciagnie juz 3 lata odkad przestali placic,mi udalo sie znalezc prace za granica i prowadze dzialalnosc,probowalem sie dogadac z bankami itd o rozlozenie na raty,ale nie idzie,albo sie nie zgadzaja alo rata jest tak wysoka ze i tak nie bd mnie na nia stac,komornik wszedl mi na konto,i nie dlugo pewnie znajdzie nowe ktore mam i tam dostaje przelew za rachunek za prace,nie wiem jak sb z tym poradzic,bo raczej i tak nikt sie nie zgodzi na wysokosci moich rat,a komornik jak mi wejdzie to znowu problem bo nie bd mial z czego zyc placic zusu,podatku itd,mam pytanie czy jest wg w takich sprawach przedawnienie,ile to trwa od kiedy to sie liczy itd,a nawetjesli tak to co potem?druga sprawa ile moze zajac mi komornik,to nie jest ujete jako wynagrodzenie,mam konto dla osob fizycznych w euro i zlotowkach,i raz w miesiacu przelew od osoby dla ktorej wykonuje zlecenia,czy on moze miec jakies pisma w zwiazku z tym?czy cos sie zmienic moze jesli zaczne i tak wplacac jakas kwote ?i czy unikne zajecia jesli zaufana mi osoba zalozy konto a ja bd pelnomocnikiem do konta?i bd dostawal przelewy na konto tej osoby,i czy bank przyjmie wg przelew na moje nazwisko jesli bd tylko pelnomocnikiem?nie chce unikac odpowiedzialnosci,ale poprostu zaczac placic ile moge bo sie poprawila moja sytuacja ale nikt tego nie chce zrozumiec,a jak mi wejdzie komornik to znowu spadne na dol i wszystko od poczatku,ja nie bd mial nic ani banki