komornik

• Autor wątku Autor wątku dxdxdx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
a pytanie jeszcze takie bo przyszlo mi zajecie na moim koncie i wyslali do drugiego banku zeby mi tez zabrali co to jest Getin Noble Bank ? bo niby tam mam konto

Komornik poszukuje kont dłużnika, w różnych bankach ,informacji o majątku w instytucjach i urzędach.
Druga sprawa to napisz , z jakiej miejscowości był pierwszy komornik , a czy ten drugi nie jest właściwym ? z twojej miejscowości ? może doszło do przekazania sprawy , a koszta urosły bo cały czas rosną odsetki .

pierwszy byl z lublina i to chyba to epu a teraz z krosna pisze " wnioskiem wierzyciela global collection management" powinno mi to cos mowic ?

Global zapewne kupiło twój dług
Z Krosna ? a ty mieszkasz właśnie tam ? lub w pobliżu ?
W dokumentacji od komornika masz kto wydał nakaz zapłaty .

ok czyli wszystko sie zgadza bo wlasnie sprawdzilem ta firma jest polaczona z firma od ktorej wzialem kase wiec jesli teraz dobrze rozumie sprzedala moj dlug komornikowi w krosnie oraz do tego epu ? bo mam teraz ze jak przekrocze te 12 tys w roku to bd musial oddac 3,4 a nie 1,9 do ktorego teraz urosolo z 1,4 przez ostatni rok? czy to nie jest podwojne naliczenie ?
czy moze ten komornik przekazal dlug dalej i mam tylko 1,9 a tamto poprzednie zniknie jak temu splace ? bo nie wiem co robic bo 3,4 napewno nie zaplace bo tego nawet nie ma w umowac komorniczych ze 2 komornikow bedzie mnie scigalo i kazdemu osobno mam placic

Komornik nie kupuje długów tylko je egzekwuje na podstawie nakazu zapłaty
To vivus sprzedało dług firmie Global , lub Global reprezentuje firmą VIVUS i to oni wystąpili do Sądu o nakaz zapłaty
ps. gdybyś odbierał polecone to byś wszystko wiedział.
Dowiem się wreszcie czy ten drugi komornik jest z twojej miejscowości ? czy będziemy tak sobie pisać.

no ja jestem z rzeszowa jeden jest w lublinie drugi w krosnie a list teraz przyszedl od tego global a wczensiej przychodzily z GetBacku i jest calkiem inny nr KM

Jeśli to EPU to tak jak pisałem zaloguj się , poczytaj i wróć z pytaniami.

zalogowalem sie na getbacku i wracam z pytaniami, mam tam do uregulowania 1006zl . za tego vivusa wiec jesli jestem zalegly te pieniadze firmie getback to dlaczego firma global wysyla do mnie komornikow ?

To co piszą FW to mnie nie interesuje , tylko Sąd i nakazy zapłaty .
Gdyby GetBack napisał że jesteś winien 10tyś. zł. to też byś uwierzył ?

ale listy tez z tamtad dostaje a jak kolega wyzej wspomnial na epu trzeba czekac na akceptacje wiec podalem to co widze teraz

no to na kwote o ktora przychodzi mi komornik nie dostalem ani jednego , jesli wysylali na zly adres mam prawo sie odwolywac by miec wiecej czasu ?

Nie zgaduj , sprawdź w Sądzie(ach) i wróć.
Pozdrawiam

a co jesli nakazy zaplaty przychodzily na adres wogole nie zwiazany ze mna i sa skany tych listow z blednym adresem na stronie EPU. moge jakos sie odwolywac ze nie wiedzialem zeby miec wiecej czasu ? jak tak to jak

Co jeśli , jak to, kto kiedy , a jak ?
Jak się zalogujesz, sprawdzisz to będziesz wiedział na pewno.

no mam w dowodzie wyslany nakaz na adres z ktorym nie mam nic wspolnego

Ostatnia edycja:
moge sie odwolywac zeby zyskac troche czasu na zebranie kwoty ? i jak to zrobic

i to najlepsze jest ze z tego wynika ze ktos odebral list polecony do mnie pod tamtym adresem za potwierdzneiem odbioru i uznali ze to ja odebralem i ze wiem o sprawie ? nierozumie tego

Ostatnia edycja:
Jeśli się zarejestrowałeś pomyślnie na EPU , to wiesz ile masz nakazów zapłaty , i kto złożył pozwy.

moje pytanie aktualne brzmi jak prawidlowo wykonac pismo w do sadu w zwiazku z tym ze nakaz zostal wyslany na zly adres ? bo chce to odroczyc jeszcze pare miesiacy zeby uzbierac kase

Powrót