Komornikow dwoch

• Autor wątku Autor wątku mirek72
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mirek72

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam sytuacja jest kiepska od 2014 mam komornika splacam go sumiennie ale około 2 lat temu przybył mi jeszcze drugi komornik który chce obecnie zlicytowac mój niby majątek w postaci telewizora i Starego roweru informowalam go ze ten pierwszy siedzi na całym moim majatku ruchomym na kontach i na pensji czyli chyba ten drugi musi mu przekazać egzekucję .Może się mylę proszę o radę co robić

Dodam że am już wyznaczony termin licytacji czy powinnam powiadomić pierwszego komornika który prowadzi wszystkie moje sprawy ?

To znaczy ? Bo nie bardzo rozumiem dziś przyszło Pismo z terminem licytacji i nie wiem co robić ?

Z tego co napisano pierwszy nie zajął licytowanych przez drugiego ruchomości, więc do zbiegu nie doszło.

Na przyszłość - siedzieć można na toalecie.

Ale zajął wszystkie ruchomości czyli to też chyba pod to podlega tyle że ich nie licytuje

Nie wiem, nie moje ruchomości a pytającego i pytający chyba wie, czy konkretnie to co zajął drugi komornik było wcześniej zajęte przez pierwszego czy innego komornika.

BTW pytający nie wyobraża sobie co to znaczy "zajęte wszystkie ruchomości"

Ostatnia edycja:
LLawyer napisał:
siedzieć można na toalecie.
Oj, tam. Na rowerze też. Na telewizorze trochę głupio (zwłaszcza współczesnej konstrukcji).

W pismach jakie otrzymywalam od komornika było to ujęte w taki sposób ze egzekucja jest prowadzona z wynagrodzenia ruchomości kont bankowych nie jest wyszczególnione czy to telewizor czy lodówka ogólnie ruchomości i pytam poprostu bo nie mam pewności

Jeśli już to, że będzie prowadzona.
Musiałoby dojść do zajęcia konkretnego składnika majątku,w wypadku ruchomości co do tożsamości a nie doszło
Żadnego zbiegu nie ma.

mirek72 napisał:
nie jest wyszczególnione czy to telewizor czy lodówka ogólnie ruchomości i pytam poprostu bo nie mam pewności
Przeprowadził czynności terenowe ? spisał protokół ? podpisałaś protokół ?

Nie było Go wogole złożyłam tylko wyjaśnienie na piśmie co posiadam w domu ujmujac to jako zwykly sprzet agd bez wyzczegolniania

Czyli na podstawie wskazanych w zawiadomieniu o wszczęciu składnikach majątku do których komornik na wniosek ( przed zmianą ) wierzyciela "skieruje egzekucję" ( po zmianach z urzędu ), pytający stwierdził że ma wszystko zajęte ...

mirek72 napisał:
złożyłam tylko wyjaśnienie na piśmie co posiadam w domu ujmujac to jako zwykly sprzet agd bez wyzczegolniania
Więc jak , będzie licytacja bez wcześniejszego spisania protokołu i obejrzenia ruchomości ?
coś kręcisz

Nie no drugi skoro wyznaczył termin licytacji to raczej był i zajął, raczej.

Drugi byl ale to bylo okolo 2 lat po tym pierwszym ktoremu pisalam co posiadam

Zacznij odpowiadać na pytania , nie będziemy wyciągać informacji na siłę.
Opisz krok po kroku , szczegułowo

damian xxx napisał:
Zacznij odpowiadać na pytania , nie będziemy wyciągać informacji na siłę.
Opisz krok po kroku , szczegułowo
To nic nie zmieni. Nie ma żadnego zbiegu egzekucji.

Dobrze wiec tak w roku 2014 komornik zajął mi pensje rachunki bankowe ruchomości nieruchomości z tego prowadził i prowadzi nadal egzekucję w 2016 dostałam pismo od kolejnego komornika ze zajmuje mi pensje ruchomości nieruchomości rachunki a ze takich sytuacji mialam parę i wszystko przechodzili do pierwszego komornika to grzecznie odpowiedziałam że mam już komornika który zajął wszystko napisałam kto prowadzi moje sprawy i czekałam na to iż uzna się niewłaściwym .Pewnego dnia jednak przyjechali panowie od tego drugiego komornika obejrzeć co posiadam więc znów im przypomniałam i zajęciu wszystkich ruchomości spisali jednak protokół na telewizor i rower i poszli .Cisza była około 1,5 roku a dziś przyszło Pismo z terminem licytacji na telewizor i rower .I moje pytanie czy to wszystko nie polega juz pierwszemu komornikowi skoro egzekucja jest ze wszystkich skladnikow majatku ?

Powrót