Komornikow dwoch

• Autor wątku Autor wątku mirek72
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dodam tylko ze pierszego komornika nie bylo nigdy w domu do obejrzenia czy miwie prawde uznalam ze widocznie wystarcza mu to co dostaje z pensji niemniej jednak ruchomosciami określiła wszystkie sprzęty podstawowego wyposażenia mieszkania

mirek72 napisał:
Dobrze wiec tak w roku 2014 komornik zajął mi pensje rachunki bankowe ruchomości nieruchomości z tego prowadził i prowadzi nadal egzekucję

To ile jest tych nieruchomości jest własnością dłużnika ?

Nie mam nieruchomości pisze tak jak jest w piśmie od komornika do wyjawienia majatku zawsze każe wymienić rruchomosci nieruchomości konta bankowe w nieruchomościach pisalam nie posiadam

Z cytatu z mojego postu wynika co innego, prawda ?

Przepraszam bardzo proszę jaśniej

mirek72 napisał:
Dobrze wiec tak w roku 2014 komornik zajął mi pensje rachunki bankowe ruchomości nieruchomości
To tylko informacja
mirek72 napisał:
wystarcza mu to co dostaje z pensji
Więc drugi ma prawo prowadzić egzekucję z ruchomości i nieruchomości , nie są zajęte.

Tak jest w każdym pismie od komornika dopiero po odpowiedzi zajmuje to co napisze lub powiem ze posiadam

No tak nie wiem czy ja tak to beznadziejnie pisze czy jak ale ruchomości mam zajęte nie zwolnił ich i nie prowadzi tylko i wyłącznie z pensji nie wiem może wierzyciele nie żądają licytacji

To co mam rozumieć pod pojęciem ruchomości ? Skoro je podalam to chyba są zajęte czy muszę mieć na nich naklejki żeby tak uważać ? Przychodzi pisemko ze egzekucja jest prowadzona z rachunków pensji i ruchomości

mirek72 napisał:
Skoro je podalam to chyba są zajęte
Nie zostały wzięte pod uwagą , wierzyciel nie zainteresował się podanymi ruchomościami , nie przedstawiają wartości , no na prawdę nie wiem jak to jeszcze tłumaczyć.
Za to drugi dokonał zajęcia , przeprowadził czynności terenowe , więc może zlicytować .

zlicytuje stary rower. No nieźle. Moe jeszcze jedzenie z lodówki wyje.

Krasnopióry napisał:
Moe jeszcze jedzenie z lodówki wyje.
Przepuściłeś pieniądze wierzyciela, więc się już nie wygłupiaj. Komornik wyegzekwuje z czego się da, by oddać wierzycielowi, gdyż dłużnik nie ma tyle przyzwoitości, by zrobić to sam.

Krasnopióry napisał:
Moe jeszcze jedzenie z lodówki wyje.
Zajmie lodówkę.
Wolą dłużnika będzie czy przekaże jedzenie na rzecz fundacji opiekującej się podopiecznymi takiego rodzaju jak autor cytowanej wypowiedzi.

Powrót