C
Carlos201818
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, wiem, że problem był już poruszany nie raz ale u mnie sytuacja wygląda nieco inaczej. Mianowicie u mnie w szkole jest oczywiście bezwzględny zakaz używania telefonów tyle że nauczyciel starał się wyrwać mi telefon z ręki (złapał za telefon i ze znaczną siła próbował mi go zabrać).
1. Czy może zabrać mi telefon bez mojej zgody?
2. Co by było gdyby upadł na ziemię i się potukł?
3. Co by było gdyby oddał bym go dobrowolnie (również gdyby się potukł po oddaniu)?
Czy nauczyciel może zabrać mi telefon jeśli w statucie jest napisane: (punkt 6)
''Zasady korzystania z telefonów komórkowych i innych urządzeń elektronicznych
na terenie szkoły.''
1. Uczeń na odpowiedzialność swoją i rodziców lub prawnych opiekunów przynosi do
szkoły telefon komórkowy lub wszelkie urządzenia elektroniczne, np. odtwarzacze MP3.
2. Szkoła nie ponosi odpowiedzialności za zaginięcie lub uszkodzenie tego rodzaju sprzętu.
3. W czasie pobytu w szkole obowiązuje zakaz używania telefonów komórkowych
i innych urządzeń elektronicznych np. dyktafonów, odtwarzaczy MP3 itd.
5. W razie konieczności skontaktowania się z rodzicami uczeń zgłasza taką potrzebę
nauczycielowi, wychowawcy lub dyrektorowi. W takich sytuacjach umożliwia się
skorzystanie z telefonu znajdującego się w gabinecie Dyrektora Szkoły.
6. W przypadku łamania przez ucznia regulaminu dotyczącego zakazu używania urządzeń
elektronicznych w czasie pobytu w szkole:
1) nauczyciel odnotowuje ten fakt w e-dzienniku w zakładce uwagi, zatrzymuje urządzenie
elektroniczne i przyznaje punkty ujemne – 5pkt;
2) zatrzymany telefon uczeń dwukrotnie może odebrać osobiście, po zakończonych
zajęciach, w gabinecie Dyrektora;
3) za trzecim i kolejnym razem zatrzymany telefon odbiera rodzic lub prawny opiekun
ucznia;
4) nauczyciel nie ponosi odpowiedzialności za wady fizyczne sprzętu elektronicznego od
momentu zatrzymania do momentu wydania.
1. Czy może zabrać mi telefon bez mojej zgody?
2. Co by było gdyby upadł na ziemię i się potukł?
3. Co by było gdyby oddał bym go dobrowolnie (również gdyby się potukł po oddaniu)?
Czy nauczyciel może zabrać mi telefon jeśli w statucie jest napisane: (punkt 6)
''Zasady korzystania z telefonów komórkowych i innych urządzeń elektronicznych
na terenie szkoły.''
1. Uczeń na odpowiedzialność swoją i rodziców lub prawnych opiekunów przynosi do
szkoły telefon komórkowy lub wszelkie urządzenia elektroniczne, np. odtwarzacze MP3.
2. Szkoła nie ponosi odpowiedzialności za zaginięcie lub uszkodzenie tego rodzaju sprzętu.
3. W czasie pobytu w szkole obowiązuje zakaz używania telefonów komórkowych
i innych urządzeń elektronicznych np. dyktafonów, odtwarzaczy MP3 itd.
5. W razie konieczności skontaktowania się z rodzicami uczeń zgłasza taką potrzebę
nauczycielowi, wychowawcy lub dyrektorowi. W takich sytuacjach umożliwia się
skorzystanie z telefonu znajdującego się w gabinecie Dyrektora Szkoły.
6. W przypadku łamania przez ucznia regulaminu dotyczącego zakazu używania urządzeń
elektronicznych w czasie pobytu w szkole:
1) nauczyciel odnotowuje ten fakt w e-dzienniku w zakładce uwagi, zatrzymuje urządzenie
elektroniczne i przyznaje punkty ujemne – 5pkt;
2) zatrzymany telefon uczeń dwukrotnie może odebrać osobiście, po zakończonych
zajęciach, w gabinecie Dyrektora;
3) za trzecim i kolejnym razem zatrzymany telefon odbiera rodzic lub prawny opiekun
ucznia;
4) nauczyciel nie ponosi odpowiedzialności za wady fizyczne sprzętu elektronicznego od
momentu zatrzymania do momentu wydania.
Ostatnia edycja: