M
Maximvs
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 27
Nabyłem mieszkanie, gdzie podczas podpisywania umowy przy obecności notariusza było wyraźnie zaznaczone ...wraz z prawem do użytkowania miejsca parkingowego xx. W księdze wieczystej nieruchomości też jest pozycja wskazująca, że niniejsze miejsce parkingowe jest przypisane do nabytego przeze mnie lokalu. Problemem natomiast jest to, że pewna sąsiadka uznała, że to miejsce jest jej i jako dowód pokazuje akt notarialny zakupu mieszkania z roku 2010, gdzie to miejsce jest wspomniane. Nie pomogły wielokrotne rozmowy, ani ukazanie mojej umowy czy też wydruku z księgi wieczystej. Pani ta zaczęła wynajmować to miejsce parkingowe i nie wiem jak najlepiej rozwiązać problem. Próbowałem też skontaktować z notariuszem, który dokonał wpisu w księdze, tego który mówi o przypisaniu miejsca do lokalu i jednocześnie dostarczyłem te dokumenty, które byłem w stanie zdobyć. Efekt był taki, że pan notariusz, który początkowo zainteresował się tematem, op otrzymaniu dokumentów mnie zignorował. Być może doszło do zaniedbania w 2010 roku ale czy to ja powinienem dochodzić czy stan faktyczny jest prawdziwy skoro w księdze miejsce jest przypisane pod mój lokal?