O
Ona1993on0104
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 20
Dzień dobry. Jestem współwłaściciel podwórka. Sąsiedzi i my mamy psy z tym że mój pies jest zawsze na smyczy a ich zawsze luzem a to nie jest mały piesek. Często gdy wchodzą do nas niespodziewani goście muszą prosić sąsiadów aby złapali psa bo się go po prostu boją, na to słyszą że oni są u siębie albo że jest informacja o psie. Nie jesteśmy w stanie być cały czas na podwórku i obserwować czy ktoś do nas chce wejść czy też nie. Nawet jeśli jesteśmy na podwórku czy to pijemy kawę czy grillujemy pies jest wypuszczany luzem bez opieki. Najczęściej przychodzi i załatwia swoje potrzeby obok nas.. nie pomagają żadne tłumaczenia, oni są u siebie i już. Czy mógłbym mi ktoś jakoś pomóc ? Doradzić ? Byliśmy u radcy ale niestety pani rozłożyła ręce bo oni faktycznie są u siebie... Ja na to ale przecież my też jesteśmy u siebie. Doradziła nam jedynie że powinniśmy przymknąć oko ze względu że z sąsiadami lepiej dobrze żyć. Ja niestety nie dokonca się z tym zgadzam, ponieważ we własnym domu czuje się jakbym mieszkała u kogoś. Proszę o doradzenie mi co mam zrobić.