Koniec stazu a brak umowy oo stazu

• Autor wątku Autor wątku koniczynka23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

koniczynka23

Stały bywalec
Odpowiedzi
551
Jutro mam wizyte w pup, mam wszytskie dokumenty o stazu. Lecz nie mam jeszcze umowy z pracodawca. A mowil, ze mnie zatrudni, w grafiku jestem na jutro. Coz poczac?

Na razie nic. Dostarczysz umowę do PUP jak tylko ją otrzymasz.
Pamiętaj tylko, żebyś zrobiła adnotację kiedy ją otrzymałaś.

A jesli w oswiadczenieu bezrobotnego skierowanego na staz mam taki zapis"oswiadczam, ze wyrazam zgode na skierowanie mnie do odbycia stazu u oragnizatora xyz w okresie od... Do...i podjecie zatrudnienia bezposrednio po pdbytym stazu na okres 3 miesiecy zgodnie z umowa miedzy up organizatorem i starosta.' To chyba jednak musze podjac to zatrudnienie?

koniczynka23 napisał:
"oswiadczam, ze wyrazam zgode na skierowanie mnie do odbycia stazu u oragnizatora xyz w okresie od... Do...i podjecie zatrudnienia bezposrednio po pdbytym stazu na okres 3 miesiecy zgodnie z umowa miedzy up organizatorem i starosta.' To chyba jednak musze podjac to zatrudnienie?
Ale czy organizator podjęcie tej pracy zaoferował? Jakie warunki (rodzaj umowy, wymiar etatu albo liczbę godzin do przepracowania, wysokość wynagrodzenia brutto) przedstawił, bo to też jest w tej sytuacji bardzo ważne?

Tak, zaoferował, warunkow jeszcze nie znam... Czy to oswiadczenie mnie zobowiazuje? To ma byc praca na okres trzech miesiecy w pelnym wymiarze godzin a w up mowili ze ma byc umowa o prace ...

Ostatnia edycja:
koniczynka23 napisał:
To ma byc praca na okres trzech miesiecy w pelnym wymiarze godzin a w up mowili ze ma byc umowa o prace ...
Termin "pełen wymiar czasu pracy" stosuje się tylko do umowy o pracę.
koniczynka23 napisał:
Tak, zaoferował, warunkow jeszcze nie znam... Czy to oswiadczenie mnie zobowiazuje?
Dopytaj zatem o szczegóły oferty tj. rodzaj umowy, wymiar etatu albo liczbę godzin do przepracowania (w przypadku umowy zlecenie), wysokość wynagrodzenia brutto, objęcie z tego tytułu ubezpieczeniem społecznym. Nie znając szczegółów na temat warunków przyszłej pracy nie jestem w stanie jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie tj. czy oświadczenie Cię obowiązuje i czy w przypadku odrzucenia oferty pracy zostaniesz pozbawiona statusu bezrobotnego.

Powrót