K
koniczynka23
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 551
Jutro mam wizyte w pup, mam wszytskie dokumenty o stazu. Lecz nie mam jeszcze umowy z pracodawca. A mowil, ze mnie zatrudni, w grafiku jestem na jutro. Coz poczac?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ale czy organizator podjęcie tej pracy zaoferował? Jakie warunki (rodzaj umowy, wymiar etatu albo liczbę godzin do przepracowania, wysokość wynagrodzenia brutto) przedstawił, bo to też jest w tej sytuacji bardzo ważne?koniczynka23 napisał:"oswiadczam, ze wyrazam zgode na skierowanie mnie do odbycia stazu u oragnizatora xyz w okresie od... Do...i podjecie zatrudnienia bezposrednio po pdbytym stazu na okres 3 miesiecy zgodnie z umowa miedzy up organizatorem i starosta.' To chyba jednak musze podjac to zatrudnienie?
Termin "pełen wymiar czasu pracy" stosuje się tylko do umowy o pracę.koniczynka23 napisał:To ma byc praca na okres trzech miesiecy w pelnym wymiarze godzin a w up mowili ze ma byc umowa o prace ...
Dopytaj zatem o szczegóły oferty tj. rodzaj umowy, wymiar etatu albo liczbę godzin do przepracowania (w przypadku umowy zlecenie), wysokość wynagrodzenia brutto, objęcie z tego tytułu ubezpieczeniem społecznym. Nie znając szczegółów na temat warunków przyszłej pracy nie jestem w stanie jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie tj. czy oświadczenie Cię obowiązuje i czy w przypadku odrzucenia oferty pracy zostaniesz pozbawiona statusu bezrobotnego.koniczynka23 napisał:Tak, zaoferował, warunkow jeszcze nie znam... Czy to oswiadczenie mnie zobowiazuje?