koniec zasiłku rehabilitacyjnego co dalej??

• Autor wątku Autor wątku nosferatu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
nosferatu

nosferatu

Użytkownik
Odpowiedzi
367
Niedługo kończy mi się rok zasiłku rehabilitacyjnego ,jestem przed kolejną operacją, więc nie wyrobie się,żeby pójść do pracy do końca zasiłku.
co dalej mam robić słyszałam o opcji złożenia o rente lub L4 tylko z innym kodem statystycznym choroby....
co mam robić???

można złożyć wniosek o rentez tytułu niezdolności do ZUS ale wymagane jest udokumentowanie 5 letniego okresu podlegania ubezpieczeniu w dziesięcioleciu poprzedzającym zaprzestanie pobierania zasiłku rechabilitacyjnego. oprucz wniosku należy złożyć druk N-9 wystawiony przez lekarza prowadzącego oraz środki dowodowe przedstawiające całe zatrudnienie.

jak zaraz po swiadczeniach pojdziesz na L4 to ci za nie nie beda placic mam ten sam problem bo nie placą mi L4 bo wykorzystalam 180dni L4 i bylam na swiadczeniach reh. a jestem po powaznej operacji i nie moge pol roku jeszcze chodzic a renta mi nie przysługuje bo mam za malo przepracowane i jestem w dupie!!!
jesli masz nie wykozrystane L4 to idz na nie, a jak masz przepracowane 3 lata to staraj sie o rente

aimp napisał:
jak zaraz po swiadczeniach pojdziesz na L4 to ci za nie nie beda placic mam ten sam problem bo nie placą mi L4 bo wykorzystalam 180dni L4 i bylam na swiadczeniach reh. a jestem po powaznej operacji i nie moge pol roku jeszcze chodzic a renta mi nie przysługuje bo mam za malo przepracowane i jestem w dupie!!!
jesli masz nie wykozrystane L4 to idz na nie, a jak masz przepracowane 3 lata to staraj sie o rente

kurde wykorzystałam L$ 182 dni a potem przyznali mi zasiłek rehabilitacyjny w listopadzie mi się kończy i co dfalej??orzecznik powiedział,że się nie wyrobie z operacją i rehabilitacją do listopada...

a właściwie może ktoś wie jeśli ma się zdiagnozowaną chorobe Hashimoto z reumatoidalnym zapaleniem stawów czy renta się należy??

ponoc najlepiej isc na 60 dni do pracy a pozniej znowu na L4

Powrót