Konkubinat

• Autor wątku Autor wątku beata6585
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

beata6585

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Czy lepiej sie zyje w konkubinacie czy nie............

Każda z opcji ma swoje plusy i minusy, ale wg mnie lepiej w małżeństwie.

radpor
zależy z jakiej strony spojrzeć....bo jak potem przychodzi do rozstania...oj, :D

korf napisał:
Zależy? Czy jest poniedziałek czy sobota:)

KORF a Ty jak zwykle kpisz z powaznych spraw;) Przezylam i malzenstwo i konkubinat,Stwierdzam ze konkubinat jest lepszym wyjsciem ale to moja opinia.

weronika...
nie zniechęcaj innych do ożenku, chyba każdy kto jest po rozwodzie tak szybko nie zdecyduje się drugi raz na ślub...:confused:

weronika38 napisał:
KORF a Ty jak zwykle kpisz z powaznych spraw;) Przezylam i malzenstwo i konkubinat,Stwierdzam ze konkubinat jest lepszym wyjsciem ale to moja opinia.

Tylko werbalizuję. Nie ma i nie będzie jednoznacznych odpowiedzi. Dylemat pytającego jest seminaryjny....

żyję 12 lat w konkubinacie i nie jest źle.wiecie co mój konkubent powiedział moim rodzicom kiedy zapytali dlaczego się nie żenimy?
Cyt.bo przynajmniej wiem że będę się musiał o nią starać każdego dnia a po ślubie bym przestał bo i tak już by była moja.
I właśnie za to go kocham że robi tak jak powiedział.i niech mi ktoś powie że się mylił(mój konkubent tak mówiąc)

beata6585 napisał:
Czy lepiej sie zyje w konkubinacie czy nie............

to nie jest pytanie do tego działu. To wogóle nie jest pytanie o pomoc prawna.

Ale jestesmyna forum( dyskusja Ogolna), wiec chyba mozemy poruszac rozne tematy, dzieki Weroniko38 za wsparcie:help:

Dyskusja ogólna - przenieś swoje pytanie do tego działu

Sądząc po temacie i wpisach - dyskusja najbardziej pasuje do tego działu :)

Powrót