Konkurencja obok mnie

• Autor wątku Autor wątku jugguu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jugguu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam taką sytuację iż w jednym budynku na jednym piętrze w osobnych lokalach znajduję się salon kosmetyczny i fryzjerski w którym jedna z pań zrezygnowała i chce otworzyć mi konkurencje za ścianą (dzielą nas tylko toalety) Ona ma lepszy dostęp do siebie niż ja i gdy ona otworzy ową działalność ja plajtuje. Czy da się coś z tym zrobić ? Jest też u mnie obawa dotycząca tego iż owa pani może chcieć się podszywać pod moją firmę... Co robić ?

oj kiepsko to widzę... Zawsze żyłyśmy w zgodzie najlepsze przyjaciółki a teraz Ta pani podkłada mi świnię chciałabym sie dopytać czy nie da się jakoś zastrzec takowej możliwości...

Chodzi o to iż ja jestem kosmetyczką ale aby do mnie się dostać w tym samym budynku trzeba wejść w taki korytarz i dopiero do mnie taka mała klitka. Jeśli chodzi o moją psiapsiółę co jest fryzjerką nie ma tytułu to ona nigdy nie miała nic wspólnego z kosmetyką ale otwiera koło mnie salon który jest zaraz koło schodów i bliżej ludzi. Jak otworzy swoje drzwi to nie widać że tam dalej coś jest o czym dobrze wie.... Ta pani ma już kosmetyczkę na to stanowisko i bierze dotacje.... Tylko po to aby zadziałać na moją szkodę bo jej się nie wiedzie...

Nie ma jakiegoś prawa co by zaniechało jej działań w otwieraniu takowej działalności ? Boję sie że podszyje sie pode mnie ja 12 lat pracowałam na to co ona może uzyskać.... Gabinet jest moim życiem i nie pozwole sobie odebrać a jeśli ona coś otworzy to ja leżę

Ostatnią edycję dokonał moderator:
przypuszczam że może jedyna możliwość może być zwykla rozmowa ludzka z panią przyjaciolka

jugguu napisał:
... Nie ma jakiegoś prawa co by zaniechało jej działań w otwieraniu takowej działalności ? ...
Nie ma takiego, które by zabraniało otwierać taką samą działalność nawet obok Twojej.
DobryMedrzec napisał:
... zwykla rozmowa ludzka z panią przyjaciolka
A jakiż miałaby mieć cel taka rozmowa? Wynoś się stąd, to mój rejon?

Przenieś się do lokalu który chce wynająć i będziesz miała to "lepsze miejsce"

jugguu napisał:
Ta pani podkłada mi świnię
To nie świnia tylko wolny rynek.
Trzeba było na tym lokalu wcześniej, brzydko mówiąc, łapę położyć.
Jak to mówią, są trzy rzeczy decydujące o wartości lokalu: lokalizacja, lokalizacja i lokalizacja.

Powrót