C
Cmada
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 76
Nie zapominajmy o odesłaniu do komentarza z KPA 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
beauti_decayed napisał:Czy ktoś zwrócił uwagę, że w kluczu nie ma problemu wniosku o ściganie przestępstwa z art 160 paragraf 3 w związku z paragrafem 5?
DonAlex napisał:Niby dlaczego taki wniosek miałby być jak zarzutem było nieumyślne spowodowanie śmierci ?
DonAlex napisał:Rozumiem, więc masz rację.
beauti_decayed napisał:W postępowaniu przygotowawczym prokurator zarzucił przestępstwo z art 160 paragraf 3. A do tego trzeba wniosku pokrzywdzonego.
DonAlex napisał:Jak zapatrujecie się na art. 149 p.p.s.a. w 4 pytaniu z publicznego, ja dałem sobie 0 punktów za to, myślicie, że to jest definitywnie źle ?
DonAlex napisał:Ja tak zrobiłem, wpisałem się na listę aplikantów adwokackich. Potem jeśli się uda to urlop dziekański.
PannaAnna1993 napisał:Co do klucza - 13 stron- gdybym miała to napisać ręcznie wyszłoby ok 20 - w 3 h. Kazus z admina - tylko w połowie dobrze. Cywilne - generalnie dobrze ale o kilku rzeczach z klucza nie wspomniałam - powiedzmy, że napisalam 70% tego co jest w kluczu. Karne - generalnie źle - owszem dobrze wykazałam większość błędów postępowania - ale nie uzasadniłam tak szczegółowo jak w kluczu (brak czasu i szybko napisałam po 2 zdania - bardzo nie wyczerpująco).Poza tym jedynie dobrze napisałam o subsydiarnym akcie oskarżenia i braku przesłanek do wznowienia.
Obiektywnie sama sobie przyznałabym ze 25 p nie więcej.
Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie w ocenianiu komisji.
beauti_decayed napisał:Słuchajcie. Z tego co widzę i słyszę to nikomu nie poszło za dobrze. Może próg rzeczywiście będzie niski i wszyscy mamy szansę? Lepiej oczywiście się nastawiać na porażkę, ale ktoś jednak musi się znaleźć w pierwszej połowie.![]()
..Daniel.. napisał:Wszyscy raczej nie, bo w drugim etapie startowało 585 osób, a miejsc jest 280.![]()