Konkurs aplikacja ogólna 2015

• Autor wątku Autor wątku Buliusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
a faktycznie są, zamieścili nie w z zakładce "nabór na aplikacje ogólną":)

są na głównej stronie w komunikatach jakby ktoś poszukiwał;)

Wchodzi 150 osób, dobrze pamiętam? Jak to się ma do listy rezerwowej, gdzie 0,5 pkt poniżej limitu ma kilka osób?

Tak, wchodzi 150 osób, a co do dalszych miejsc to zupełnie nie zaprzątałbym sobie tym głowy. Trudno sobie wyobrazić żeby ktokolwiek zrezygnował;p

Co do prawie 100% zakwalifikowanych być może nikt nie zrezygnuje, ale różne są sytuacje i w ub. roku czy 2 lata temu jedno miejsce z listy rezerwowej awansem się załapało. Czy w takiej sytuacji, liczą się punkty z II etapu?

Ostatnia edycja:
Rozumiem. Ciekawi mnie, jaką skuteczność mają odwołania w sytuacji, gdzie różnica w zakresie 25 miejsc wynosi 2 pkt. Niemniej jednak, serdecznie gratuluję nowym aplikantom ogólnym i życzę powodzenia w krakowskim klasztorze!

Odwołanie zapewne nic nie da choć sam poważnie zastanawiam się nad kwestionowaniem kwalifikacji czynu w kazusie karnym.

krzychszp napisał:
Odwołanie zapewne nic nie da choć sam poważnie zastanawiam się nad kwestionowaniem kwalifikacji czynu w kazusie karnym.

Nie Ty jeden. :P
Gorzej, jak mimo odrębnej kwalifikacji, przyznano mimo to, za to punkty.
Tak prawdę mówiąc, bez przejrzenia pracy to trudno się odwoływać.

Zastanawia mnie tylko, jak oni to oceniali, bo wyniki dość słabe.

Ostatnia edycja:
Tak, wyniki nawet bardzo słabe. Widać jednak, że tak naprawdę największe znaczenie ma test, bo znakomitymi wynikami z kazusów tylko nieliczni są w stanie zagwarantować sobie miejsce. Cóż, mi zabrakło bardzo mało, choć test napisałam słabo. Kazusami mocno nadrobiłam, ale i tak niewystarczająco :)

Jak na taką niejednoznaczność kazusów to wyniki są wg mnie bardzo dobre. :brawo:

Czyli co nikt z forumowiczów się nie dostał? Może ktoś się jednak ujawni? ;p

Powrót