F
filip128
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Jako że jest to mój pierwszy post, chciałbym się przywitać 
A teraz do rzeczy:
Piątek rano, siedzę sobie na informatyce, a tu nagle przychodzi pani od WOSu i pyta mnie czy bym nie chciał dołączyć do grupy tworzącej film o wykorzystaniu środków unijnych w najbliższym otoczeniu
No dobra, mnie to pasi, zwłaszcza, że fajną ekipę bym miał.
Ale... Czytam sobie dzisiaj na stronie link regulamin i załączniki.
I widzę coś takiego (w "Załącznik"):
I co z tym fantem zrobić? Olać konkurs? Próbować się jakoś zabezpieczyć?
Czy może robić film, ale "incognito" (tj. robię normalnie, ale zgłaszając film nie podaję swojego nazwiska)?
A teraz do rzeczy:
Piątek rano, siedzę sobie na informatyce, a tu nagle przychodzi pani od WOSu i pyta mnie czy bym nie chciał dołączyć do grupy tworzącej film o wykorzystaniu środków unijnych w najbliższym otoczeniu
No dobra, mnie to pasi, zwłaszcza, że fajną ekipę bym miał.
Ale... Czytam sobie dzisiaj na stronie link regulamin i załączniki.
I widzę coś takiego (w "Załącznik"):
[...]
OŚWIADCZENIE UCZESTNIKA
(podpisuje zarówno niepełnoletni, jak i pełnoletni uczestnik konkursu)
Zgoda na wykorzystanie pracy jest wymagana zarówno od pełnoletnich, jak i niepełnoletnich uczestników konkursu. Brak podpisu uczestnika
uniemożliwia wzięcie udziału w konkursie.
Ja, niżej podpisany uczestnik konkursu [...] wyrażam zgodę na nieodpłatne przeniesienie na organizatora konkursu praw autorskich do korzystania i rozporządzania utworem będącym przedmiotem pracy konkursowej. Wyrażam zgodę na wykorzystanie dostarczonej pracy przez organizatora lub patrona prasowego konkursu poprzez:
[...kilka możliwych do przyjęcia punktów...]
- w przypadku gdyby wykorzystanie prac przez organizatora konkursu naruszało autorskie prawa majątkowe lub osobiste osób trzecich, zobowiązuję się pokryć wszelkie roszczenia z tego tytułu skierowane przeciwko organizatorowi.
I co z tym fantem zrobić? Olać konkurs? Próbować się jakoś zabezpieczyć?
Czy może robić film, ale "incognito" (tj. robię normalnie, ale zgłaszając film nie podaję swojego nazwiska)?