Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016 cz. III

• Autor wątku Autor wątku Prorok P
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Komedia się robi :D :D Za chwile ktoś zadzwoni i usłyszy informację, że rozważana jest opcja przeprowadzenia 2 etapu w formule MMA.

Słusznie @HouseMD.
Nieprzeprowadzenie drugiego etapu byłoby contra legem.
Ale w ogóle kto miałby interes prawny, żeby skarżyć?

Ostatnia edycja:
Nie ma co się dziwić. Ten konkurs zaczyna przypominać coraz bardziej konkurs piękności

zamiast kontestować można zadzwonić - oto numer 22 52 12 505 :-)

_Mala_Mi napisał:
Najpierw piszesz, że póki co żadna opcja nie uzyskała przewagi, po czym stwierdzasz, że z rozmowy wnioskujesz, że opcja a lub c jest najbardziej prawdopodobna. To jak to w końcu jest, MS skłania się ku którejś z tych opcji, czy to tylko Ty się skłaniasz ku opcji c ?

Dostałem info, to raz. Jak ja ten przekaz zinterpretowałem, to dwa. Po prostu dzielę się z Wami jakimiś swoimi przemyśleniami z rozmów z przedstawicielami KSSiP i MS. To jest odbiór informacji w znacznej mierze subiektywny. Najpierw podaję, co mi powiedziano, a reszta to jest mój własny domysł czy wręcz spekulacja. Nie denerwuj się :)

pick_and_roll napisał:
Komedia się robi :D :D Za chwile ktoś zadzwoni i usłyszy informację, że rozważana jest opcja przeprowadzenia 2 etapu w formule MMA.

haha :D Już dawno nic mnie tak nie rozbawiło :D

Jak przestaną odbierać, to zadzwonimy na 112 i tyle :D Tam mogą też coś wiedzieć :D

upioryrewolucji napisał:
Co powiedzieli?

j/w:
Powiedzieli, że decyzja należy do Pana wiceministra Łukasza Piebiaka, na razie rozpatrywane są różne opcje i nie wiadomo którą z nich pan wiceminister wybierze.

kilka stron wstecz napisałem :)
3 opcje są w grze.

Prorok P napisał:
Nieprzeprowadzenie 2 etapu jest sprzeczne z ustawą.

Zmienianie zarządzenia w trakcie konkursu jest sprzeczne z podstawowymi zasadami dobrego prawa.

to jest nieprawdopodobne, nie rozumiem tego. opcja z obniżeniem progu będzie tylko porażką ... osoby, które nie osiągnęły progu, nie zasłużyły na etap 2. to jest proste. za rok też będą chętni obniżać próg, jeśli coś źle pójdzie. nie zmienia się zasad w trakcie. ja właśnie tworzę stosowną wiadomość popartą argumentami

Ostatnia edycja:
Ogólnie to ten pan z Ministerstwa Sprawiedliwości powiedział, że rozważają obniżenie progu, bo takie wnioski od kilku osób do nich wpłynęły. A może by tak napisać do nich wnioski o nieobniżanie progu? Z tego co pamiętam, to neon777 i kryspin2 zawsze to fajnie argumentowali :D

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót