Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016 cz. III

• Autor wątku Autor wątku Prorok P
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
_Mala_Mi napisał:
Ogólnie to ten pan powiedział, że rozważają obniżenie progu, bo takie wnioski od kilku osób do nich wpłynęły. A może by tak napisać do nich wnioski o nieobniżanie progu? Z tego co pamiętam, to neon777 i kryspin2 zawsze to fajnie argumentowali :D

Nie kompromituj się.

bogusia1954 napisał:
to jest nieprawdopodobne, nie rozumiem tego. opcja z obniżeniem progu będzie tylko porażką ... osoby, które nie osiągnęły progu, nie zasłużyły na etap 2. to jest proste. za rok też będą chętni obniżać próg, jeśli coś źle pójdzie. nie zmienia się zasad w trakcie. ja właśnie tworzę stosowną wiadomość popartą argumentami

ma konto na Twitterze. Stosowną wiadomość, umiarkowaną w tonie, już przesłałem.

Jesli rozważają zmianę progu tylko dlatego ze wpłynęły takie wnioski to to jest tak niepoważne ze brak mi slow... Biedne ministerstwo, nie wie co począć, i musi sie podpierac sugestiami niedoszlych aplikantow :|

To jest przecież zwykła uprzejmość, nie mówi się "otrzymaliśmy wnioski, ale mamy je w *****". Zawsze, choćby wpłynęły najbardziej bezsensowne stanowiska, muszą komentować "bierzemy wszystko pod uwagę". Dlatego przed wydaniem decyzji nic Wam nie powiedzą.

Ale to ciekawe. Osoby pod progiem aktywnie i usilnie pracują nad tym, żeby się jednak załapać. Hmm.

KrisuGCE napisał:
ma konto na Twitterze. Stosowną wiadomość, umiarkowaną w tonie, już przesłałem.

I bardzo dobrze. Skoro osoby poniżej progu uważają, że mają prawo walić w bębny gdzie sie tylko da, byleby obniżyli próg, czy unieważnili egzamin, to my tym bardziej mamy mandat do ubiegania się o swoje prawa, bo argumenty merytoryczne są akurat w tej sytuacji wybitnie po naszej stronie.

Prorok P napisał:
Serio boicie się osób poniżej progu?

szczerze, po gromimy te osoby, nawet statystycznie jest to wiadome. tutaj chodzi o sam fakt, że osoby te nie zasłużyły na 2 etap, nie spełniły fundamentalnego wymogu ... nie ma wcześniejszych prezentów na mikołaja

dzwoniłem i dostałem informację, że jest kilka opcji. Jak zapytałem o obniżkę progu Pan powiedział że jest też taka opcja, ale bierze się też pod uwagę nieprzeprowadzenie w ogóle II etapu. Sam to wymienił, nawet nie pytałem.

@Prorok P
Ale mówisz tylko z perspektywy swojej pozycji i swojej pewności siebie. Ale są osoby 120, 121, 122 (niewiele ponad progiem), które mają prawo czuć niepokój konkurowania ze 119, 118.

Osoby z wynikami 120-123 pewnie sie obawiaja, tak mala przewaga jest do odrobienia w kilku zdaniach na kazusach.

A dlaczego mamy czegokolwiek się bać w ogóle? Swoją pracą zapracowaliśmy (zgodnie z przepisami) na sytuację, w której pisanie drugiego etapu jest formalnością

piszmy najlepiej wnioski o nieobniżanie progu bo zaraz się obudzimy na łące i choć spełniliśmy warunki zostaniemy z niczym.

Stan Faktyczny napisał:
Osoby z wynikami 120-123 pewnie sie obawiaja, tak mala przewaga jest do odrobienia w kilku zdaniach na kazusach.

Delikatnie powiedziane. Lista osób do ok. 130 pkt byłaby pewnie mocno zmieniona, a niewykluczone że odpadłyby też jednostki z wynikami 130 +.

HouseMD napisał:
Delikatnie powiedziane. Lista osób do ok. 130 pkt byłaby pewnie mocno zmieniona, a niewykluczone że odpadłyby też jednostki z wynikami 130 +.

Pewnie, że tak. Dlatego to takie niesprawiedliwe będzie jak do tego dojdzie.

bogusia1954 napisał:
szczerze, po gromimy te osoby, nawet statystycznie jest to wiadome. tutaj chodzi o sam fakt, że osoby te nie zasłużyły na 2 etap, nie spełniły fundamentalnego wymogu ... nie ma wcześniejszych prezentów na mikołaja

Pogromicie? To brzmi jak wyzwanie :D

Jeżeli kazusy trzymałyby poziom I etapu, to wydarzyć mogłoby się wszystko

No niekoniecznie. Gdyby były trudne, jednostki coś zwojują, reszta zostanie mniej więcej na swojej pozycji.
Przetasowania są realne właśnie wtedy, gdy kazusy będą banalnie proste. Wówczas, jak to bywało w przeszłości, wynik na poziomie 50-60 pkt zmienia wszystko, a wynik w granicach 20-30 może pogrążyć nadzieję.,

Bez przesady. Bardzo rzadkie są wyniki poniżej 20 pkt (a nieliczne poniżej 30 pkt) i powyżej 50 pkt. Moim zdaniem, w razie obniżenia progu, 220 osoba na liście nie będzie miała więcej niż 160 pkt, nawet gdyby kazusy były prostsze jak w roku ubiegłym, gdzie 220 osoba miała zaledwie 156 pkt.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót