konsekwence przestępstwa na warunku i 3 przestępstwa

• Autor wątku Autor wątku metalheavy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

metalheavy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
mam pytanie były mojej dziewczyny stara sie o wczesniejsze zwolnienie jak sie uda wyjdzie na świeta wielkanocne jak nie to w grudniu i mam pytanie po tym jak 1 wyrok mial zwieszony zostal skazany za 2 przestępstwo moja dzewczyna jest swiadkiem wsrpawei o wczesniejsze zwolnie złozyla juz zeznanie ale odkad pojawil sie temet jego wyjscia z paki mówi mi ze gdy sie dowie omnie może chciec mnienawet zabic. ale pytanie dotyczy tego co sie stanie jesli popłęni na warunku jakies przestępstwo czy tylko odsiedzi do konca kare czy dostanie dodtakową jesli tak to jaka czy tylko taka jaka obowiauje za dany czyn czy surowsza??

chodzi o to ze chce sie dowiedziecco grozi mu jesli po wjsciu na warukowym zdnów wejdzie w konflik z prawem bo podejrzewam ze tak sie stanie

Jeżeli wyjdzie na warunkowe przedterminowe zwolnienie i w okresie próby popełni przestępstwo to po 1 dostanie następny wyrok za to przestępstwo a po 2 odwieszą mu to co zawiesili. Ale tak to wszystko opisałeś że nic z tego nie rozumiem...

Aurelius :ok:

Tak jak pisze barbie- poza tym jak zrozumiałam to koniec kary ma w grudniu? Bo inaczej jeśli nie wyjdzie w marcu to może wyjść jeszcze w czerwcu czy wrześniu- bo skazany o warunkowe może starać się co 3 mies...

a jeszcze jedno pytanie jakie warunki musi spełnic zeby pozostac na waruknowy i nie wrócic do paki??

Przede wszystkim nie popełnić kolejnego przestępstwa i stosować się do nakazów sądu np: kontakt z kuratorem znalezienie pracy albo rozpoczęcie nauki itp. To zależy od sądu jakie warunki będzie musiał spełnić

Powrót