S
Skywalker90
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Mam 17 lat i razem z 2 kumplami(którzy ukończony mają 18-ty roku życia) postanowiliśmy wypożyczyć sale w remizie na imprezę sylwestrową. Na imprezie było mniej niż 100 osób(mieliśmy listę obecności). Wszyscy się dobrze bawili, aż do momentu jedynej bójki podczas imprezy, podczas której jeden z chłopaków uderzył drugiego butelką szampana w głowę, doznał on poważnych obrażeń, mianowicie krwiaka ma w uchu, pękła mu czaszka i ma wstrząs mózgu, nie słyszy na razie na to ucho. Sprawce wyrzuciliśmy z imprezy, a temu chłopakowi lała się krew z ucha i chyba opuścił imprezę udając się do domu(był kompletnie pijany, "urwał mu się film" i nic nie pamięta z tej imprezy). Jego dziewczyna powiedziała mu że wywrócił się także przed domem i to przez to mu się stało, jednak przecież wiele osób widziało jak dostał butelką. Czy jeżeli złoży sprawę do sądu o pobicie to my jako organizatorzy będziemy ponosić jakieś konsekwencje? Jeśli tak to jakie? Czy zeznania dziewczyny że wywrócił się również przed domem będą mogły uniewinnić sprawce? Czy ja jako 17 latek ponoszę jakąś kare za współudział w organizowaniu imprezy? Nie było żadnej umowy spisywanej, tylko z kumplami się zmówiłem i powiedziałem że pomogę im zorganizować?
Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuje.
Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuje.