konsekwencje za umieszczenie w internecie wyzwisk i osoby która to robi

• Autor wątku Autor wątku Irek_L.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Irek_L.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
29
Witam

Jakie konsekwencje prawne ewentualnie grożą mi za umieszczenie na stronie WWW wyzwisk jakie pod moim adresem kieruje moja sąsiadka moher. Robi to od wielu miesięcy więc mam sporo urozmaiconego materiału (że tak powiem). Począwszy na popularnym h..a, kut..., durnia, wariata, debila i wszelkich odmian poprzez zwalenia konia, wylizania jej itp. itd.

Sąsiadka nie dość, że zakłóca mi spokój, wyzywa to jeszcze celowo i z pełną premedytacją pomawia (mam nagranie jak mówi, że nakłamie innym a oni to rozniosą po mieście i zrobi ze mnie wariata).

Zastanawiam się nad stworzeniem strony WWW i umieszczeniem tam materiałów z wyzwiskami, nazwiska i adresu oraz fot, które zrobiłem podczas jednej z rozmów. Fot nie bagatelnych bo zadziera sukienkę mówiąc, że mogę ją pocałować w dupę. Następnie rozpropagowania linku po forach mojego miasta.

Policje, straż miejską przerabiałem i przerabiam i powiem, że są kompletnie bezradni w takich sprawach. A na pozwy cywilne mnie po prostu nie stać.

pozdro

Ostatnia edycja:
znieważenie jest ścigane z oskarżenia prywatnego, ale jeszcze można spróbować złożyć na Policji zawiadomienie o wykroczeniu nękania. Mała waga, ale zawsze. Nie radzę ujawniać danych osobowych sąsiadki na www

A umieszczenie zdjęcia z imieniem i pierwszą literą nazwiska?

Nik mi nie odpowie?

A gdybym podał swoje imię i nazwisko oraz adres i napisał, że 82 letnia sąsiadka nie dość że zakłóca mi życie głośnym słuchaniem radia i TV zarówno w nocy jak i w dzień oraz wyzywa mnie i pomawia. Bez podawania jej adresu i danych personalnych. A jedynie zdjęcie z zamazaną twarzą oraz pliki z nagraniami tychże wyzwisk i pomówień?

To czy to już jest legalne?

1. Sam stworzyłem podobną strone www (fedor.szu.pl (kilku gówniarzy dokuczało mi na serwerach gry komputerowej, więc zacząłem logować ich wypowiedzi. Co śmieszniejsze kilku z nich ma już ponad 23 i 25 lat. A jeden jest chyba nawet magistrem!! haha))
2. NIE umieszczaj danych personalnych na swojej www (co innego na cudzej, publicznej www jeżeli umieszczać będziesz z odległej od swojego miejsca zamieszkania kafejki internetowej - ale to też jest ryzyko co konkretnie umieścisz obok danych osobowych tej kobiety)
3. Swój adres możesz podawać, jednak (moim zdaniem, a NIE jestem prawnikiem) sąd mógłby powiedzieć, że podajc swój adres jak i wiek tej osoby bezpośrednio na nią wskazujesz o ile w tym domu mieszka tylko jedna osoba która osiągnęła dokładnie ten wiek. Dodatkowo na twoją niekorzyść wpłynie fakt, że podawałeś dane w celu zaszkodzeniu tej osobie lub jej wizerunku.

(a tak od siebie - to ja bym zaryzykował i podał ten wiek ALE TYLKO jeżeli miałbym niezbite dowody za pomocą których mógłbym się w razie czego złośliwie odegrać)

p.s.
Osoby w podeszłym wieku mają różnego rodzaju kłopoty ze zdrowiem i schorzenia tj. miażdżyca, skleroza itp. itd. Wiem, bo kiedyś też się użerałem z taką osobą. Bywało, że czasami bez powodu potrafiła podbiec i bić mnie laską. Dlatego miej też to na uwadze.

Ostatnia edycja:
Powrót