F
Fester
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 36
W zamierzchłych czasach miałem konto w banku ***. Kilka dni temu bank *** (*** przejął bank *** w 2016 roku) wysłał mi wiadomość, że posiadam zaległość w kwocie 4.95 zł na rachunku i proszą o natychmiastową spłatę. Rzecz w tym, że konto w *** zamknąłem minimum 8 lat temu. Dodatkowo telefonicznie ustaliłem, że mam na koncie limit 500,00 zł oraz cena tego limitu to 75 zł rocznie
Dodatkowo jest jeszcze jakaś opłata za prowadzenie RORu.
Raczej nie posiadam potwierdzenia złożenia dyspozycji zamknięcia konta. W tym roku zutylizowałem wielki karton rożnych dokumentów.
Nie są to wielkie pieniądze ale czuję się jakby ktoś chciał mnie okraść w biały dzień. Szacuję, że najgorszym wypadku mogą chcieć do 1000 zł (opłata za limit + opłata za prowadzenie rachunku).
Jak można udowodnić zamknięcie konta?
moderacja
Raczej nie posiadam potwierdzenia złożenia dyspozycji zamknięcia konta. W tym roku zutylizowałem wielki karton rożnych dokumentów.
Nie są to wielkie pieniądze ale czuję się jakby ktoś chciał mnie okraść w biały dzień. Szacuję, że najgorszym wypadku mogą chcieć do 1000 zł (opłata za limit + opłata za prowadzenie rachunku).
Jak można udowodnić zamknięcie konta?
moderacja
Ostatnią edycję dokonał moderator: