kontrakt

• Autor wątku Autor wątku jacekbj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jacekbj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam serdecznie mam pytanko obecnie pracuję w belgi mam podpisany kontrakt z polską firmą która oczywiście nie do końca jest uczciwa a dostałem propozycje pracy bezpośrednio w firmie tylko że w kontrakcie mam zastrzeżone przejście do tej firmy pod grośbą kary dość sporej ale mam pytanko czy jeżeli zamknę działalność gospodaczą i zatrudnie się jako normalny pracownik w tej firmie to też grozi mi kara czy jest to jakos inaczej traktowane lub proszę o rade jak z tego wybrnąć

Niektórzy pracodawcy zastrzegają sobie tę kwestię w umowie o pracy i skoro podpisałeś taką umowę to należałoby dotrzymać umowy. W przeciwnym przypadku grożą Ci konsekwencje wynikające z wcześniejszej podpisanej umowy.

tak oczywiście ale kontrakt mam podpisany jako firma a chce ją zamknąć i podjąć pracę jako noirmalny pracownik czy idzie to jakoś obejść ten kontrakt

w tym przypadku nalezy rozmawiac z pracodawca i przedstawic swoja sytuacje i dokladnie zapytac, aby pozniej nie bylo problemow. Po omowieniu z pracodawca potwierdzic te sprawe jeszcze na pismie, aby pozniej pracodawca nie wycofal sie.

Powrót