kontrola osobista

• Autor wątku Autor wątku JA 79
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

JA 79

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam

Mój mąz przebywa w Zakladzie Karnym w Łowiczu, ostatnio na widzeniu zostalam poddana kontroli osobistej, co nie ukrywam bylo dosc zenujace, gdy dwie obce kobiety kazaly mi sie rozebrac do tzw rosolu , ubrania milimetr po milimetrze przeszukaly nawet buty zostaly przeswietlone i ich super maszynie... mam pytanie jak moge sie odwolywac , albo gdzie pisac skarge na takie dzialania slozby wieziennej, poniewaz na widzenia jezdze z dziecmi w wieku dosc juz takim ze sie wstydza... co robic by te dzialania zostaly zawieszone przez tamtejszy organ. dziekuje za pomoc z gory...

Witam,

Kontrola osobista w ZK jest czymś normalnym, również zostałam owej poddana, jednak przed zostałam zapytana czy się na nią zgadzam. Kontrola była tylko raz i myślę, moim zdaniem odwołanie się niczego nie zmieni, jest to kierowane względami bezpieczeństwa. Nie wiem natomiast czy dzieci podlegają kontroli.

JA 79 napisał:
Witam

Mój mąz przebywa w Zakladzie Karnym w Łowiczu, ostatnio na widzeniu zostalam poddana kontroli osobistej, co nie ukrywam bylo dosc zenujace, gdy dwie obce kobiety kazaly mi sie rozebrac do tzw rosolu , ubrania milimetr po milimetrze przeszukaly nawet buty zostaly przeswietlone i ich super maszynie... mam pytanie jak moge sie odwolywac , albo gdzie pisac skarge na takie dzialania slozby wieziennej, poniewaz na widzenia jezdze z dziecmi w wieku dosc juz takim ze sie wstydza... co robic by te dzialania zostaly zawieszone przez tamtejszy organ. dziekuje za pomoc z gory...

To miejsce, ktore odwiedzasz to wiezienie, a nie przedszkole i taka kontrola to rutyna ew. straznicy maja jakies podstawy, ze uznali ja za sluszna. Jednak masz prawo odmowic jej i wtedy nie zostaniesz wpuszczona na teren ZK. Co do dzieci, to nie mam wiedzy. Zawiesic takich dzialan nie mozna, niewazne jakie argumenty wytoczysz, tym bardziej, ze to nie jest przymus, nie chcesz, nie musisz, a to ze nie wejdziesz to juz inna sprawa.

Powrót