Kontrola PINB domu jednorodzinnego

• Autor wątku Autor wątku Znak83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Znak83

Użytkownik
Odpowiedzi
34
Witam

Otrzymaliśmy zawiadomienie od PINB o rutynowej kontroli domu jednorodzinnego z lat 80tych , kontrola ma być za dwa tygodnie. Nie za bardzo wiem czego się spodziewać ?
Kontrola na podstawie art 62 pkt 1

Mój super sąsiad napisał kolejny donos ( zobacz inny mój wątek) ale czego się spodziewać ?

Podpowie ktoś co przygotować ewentualnie do kontroli i czego ona może dotyczyć

Sąsiad cię podpierdzelil i stwierdził, że jakaś część twojego budynku bądź jakaś konstrukcja to samowola budowlana, tego też dotyczyć będzie kontrola. Sam wiesz, czy jest u ciebie do czego się przyczepić czy nie. Dokumenty jakie masz przygotować powinieneś mieć w wezwaniu

Lovor napisał:
Sąsiad cię podpierdzelil i stwierdził, że jakaś część twojego budynku bądź jakaś konstrukcja to samowola budowlana, tego też dotyczyć będzie kontrola. Sam wiesz, czy jest u ciebie do czego się przyczepić czy nie. Dokumenty jakie masz przygotować powinieneś mieć w wezwaniu
Byli sprawdzili nieruchomość, stwierdzili że na zdjęciach lotniczych nie było nadbudowy nas wejściem do domu. Nakazali ja rozebrać to uczyniłem. Oraz że okna są mniejsze niż na zdjęciach lotniczych. Dom nie posiada żadnych planów.

Kara jaka nałożyli to 500zl i mam przygotować dokument potwierdzający wykonanie robót zgodnie z sztuka budowlaną podpisana przez uprawnionego kierownika budowy.

A te okna kazali ci wymienić? O jakich zdjęciach lotniczych mówią, z jakiego okresu?

bichon napisał:
A te okna kazali ci wymienić? O jakich zdjęciach lotniczych mówią, z jakiego okresu?
Nie kazali nic , zdjęcia mieli od 1980 roku są robione min raz w roku

Powrót