G
Gall222
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Zatrzymała mnie policja do rutynowej kontroli, sprawdzają dokumenty po czym stwierdzają że nie widzą ważnego ubezpieczenia OC, dokumentów papierowych przy sobie nie miałem, poprosili o sprawdzenie w Mobywatel tam również nie widnieje że auto jest ubezpieczone.
Ale ja zapewniam że ubezpieczenie mam wykupione, na początku policjant stwierdza że wypisze wezwanie na komisariat celem wyjaśnienia, po czym zmienia zdanie i mówi że zabrania mi dalej jazdy tym samochodem, mam zostawić auto i dostarczyć polisę na policje.
Oczywiście polisę przyniosłem, sprawdziłem też u ubezpieczyciela i na stronie ufg, w tych miejscach polisa jest aktywna.
Czy policja miała prawo i na jakiej podstawie zabronić mi dalszej jazdy?
straciłem dużo czasu, chce napisać skargę w tej sprawie
Ale ja zapewniam że ubezpieczenie mam wykupione, na początku policjant stwierdza że wypisze wezwanie na komisariat celem wyjaśnienia, po czym zmienia zdanie i mówi że zabrania mi dalej jazdy tym samochodem, mam zostawić auto i dostarczyć polisę na policje.
Oczywiście polisę przyniosłem, sprawdziłem też u ubezpieczyciela i na stronie ufg, w tych miejscach polisa jest aktywna.
Czy policja miała prawo i na jakiej podstawie zabronić mi dalszej jazdy?
straciłem dużo czasu, chce napisać skargę w tej sprawie