Kontynuacja nauki w liceum po 5 latach

• Autor wątku Autor wątku Conti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Conti

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam,
Sprawa wygląda tak - jakieś 4 lata temu przerwałem edukację w zaocznym liceum dla dorosłych na 5 semestrze (3 klasa). Naukę musiałem przerwać z powodu wyjazdu do pracy za granicę. Aktualnie pracuje w Polsce i brak dokumentu potwierdzającego ukończenie szkoły średniej zaczyna mi przeszkadzać. Udałem się do w/w liceum w celu odebrania świadectwa ukończenia 4 semestru lub jakiejkolwiek karty ocen. Niestety szkoła nie prowadzi już zajęć dla dorosłych w trybie zaocznym, dyrekcja szkoły w zupełnie innym składzie i Pani w sekretariacie informuje mnie że nie ma w szkole moich dokumentów oprócz świadectwa ukończenia gimnazjum i mojej umowy podpisanej ze szkołą o uczestnictwo w zajęciach. Z tego co wiem, każde świadectwa oraz karty ocen ucznia/słuchacza szkoła ma obowiązek archiwizować przez 50 lat. Moje pytanie, czy jest możliwość odzyskania jakoś tych dokumentów potwierdzających ukończenie tej klasy/semestru, jeżeli tak to w jakiej instytucji i najważniejsze, czy z takim dokumentem, po tym czasie będę mógł kontynuować naukę w innym liceum dla dorosłych?

Powrót