kopia zdjęcia laptopa i opisu

• Autor wątku Autor wątku waldi000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

waldi000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
jest bardzo dużo na temat prawa autorskiego , ale na moje pytanie , konkretnej odpowiedzi nie uzyskałem , więc piszę nowy temat .
Przykład :
posiadam sklep internetowy i powiedzmy że na sprzedaży laptopów będę zarabiał . I teraz jest tak : znajduję duży sklep internetowy , który posiada laptopy które chce sprzedać , wchodzę na stronę tego sklepu i robię kopię zdjęcia tego laptopa + opis i całość wklejam na swoją stronę . Jeżeli mi uda się sprzedać , to wiadomo najpierw muszę go kupić w sklepie gdzie zrobiłem kopie - [no mogę oszukać i kupić gdzie indziej , to taka insza inszość] . Wiem że zdjęcia podlegają prawą autorskim , ale nie to co jest na zdjęciu , chyba . Opis takiego produktu jest taki sam na każdym sklepie sprzedającym ten produkt , ze zdjęciem może być podobnie .
proszę o pomoc
dziękuję i pozdrawiam

Zdjęcie powinieneś mieć swoje, ewentualnie udostępnione (ze zgodą) przez producenta.

To samo dotyczy opisu, jednak suche dane techniczne możesz kopiować.

dzięki za odpowiedź , mam drugie takie pytanie :
czy można mieć wśród swoich oferowanych przedmiotów np.
mam do sprzedania zestaw telewizji cyfry plus ( antena + dekoder + pakiet programów + umowa na rok zgodnie z prawdą ) i to całość do sprzedania za 2200 zł . Czy mogę mieć taką ofertę ?

dzięki za pomoc

pozdrawiam

drzemik
Przyjaciel forum

Domyślnie RE: kopia zdjęcia laptopa i opisu
A czemu nie?
czyli mogę mieć taką i podobną ofertę .

Zawsze możesz podpisać umowę z jakimś dystrybutorem.
Z ich oferty możesz pobierać zdjęcia i opisy.

Zauważ, że polowa sklepów ma identyczne opisy - wszystkie są zaciągane prawie z jednej hurtowni.

Powrót