Kopiowanie bez zgody filmu - YT

• Autor wątku Autor wątku Detniopassid50
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Detniopassid50

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Witam, dawno temu wstawiłam film na youtube, zawierał muzykę do której praw nie miałam jak kilku podobnych dlatego je skasowałam aby nie było problemów.

Niestety ktoś o nicku podobnym do mnie (podszywając się) stworzył kanał i wstawił stworzony przeze mnie film który skasowałam podpisany na filmie moim pseudonimem, a nawet dwoma umożliwiając bez problemową identyfikację.

Zgłosiłam na YT naruszenie prywatności lecz nie uznali ponieważ pseudonim nie jest daną osobową jak odpisali, o roszczenie praw do filmu nie złoże ponieważ muzyka w nim nie należy do mnie, dlatego go skasowałam, nie spodziewałam się że ktoś się podszyje pode mnie i go upubliczni ponownie z fake konta.

Mam się czym martwić? Jeśli mój film, do której w użytym filmie muzyki praw nie miałam i po mimo że skasowałam, inna osoba wysłala bez mojej zgody? Czy mogę spać spokojnie? (yt nie ma roszczeń obecnie prawnych w bazie do tego utworu, lecz muzyka nie jest zrobiona przeze mnie)

Detniopassid50 napisał:
... dawno temu wstawiłam film na youtube, zawierał muzykę do której praw nie miałam jak kilku podobnych ...
Tutaj popełniłaś przestępstwo, a jak dawno temu?

4 lata temu

na youtube ta muzyka nigdy nie byla i nie jest objęta prawami.

Ostatnia edycja:
Detniopassid50 napisał:
... na youtube ta muzyka nigdy nie byla i nie jest objęta prawami.
Co przez to rozumiesz? Każdy utwór podlega ochronie prawnoautorskiej.

Powrót