Koraniwirus a bezrobocie wypłata świadczenia

• Autor wątku Autor wątku knapik3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

knapik3

Użytkownik
Odpowiedzi
136
Witam przebywam na kwarantannie domowej, ponieważ mama ma wirusa, obecnie jesteś zarejestrowany w Pup jako bezrobotny, moja kwarantanna trwa 17 dni czy przysługuje mi świadczenie z odbywanie kwarantanny (pieniądze ) , gdyż w Pup jestem zgłoszony do zus pozdrawiam

Skoro jesteś osobą bezrobotną nie przysługuje Tobie wynagrodzenie chorobowe za czas kwarantanny. Za okres trwania kwarantanny lub izolacji przysługuje na ogólnych zasadach wynagrodzenie za czas choroby, zasiłek chorobowy lub opiekuńczy, wypłacany przez płatnika składek.

Naprawdę... za co miałbyś dostać pieniądze? Za to, że nie mając prawa do zasiłku nie pracujesz będąc bezrobotnym?

Ostatnia edycja:
Latrommi napisał:
Skoro jesteś osobą bezrobotną nie przysługuje Tobie wynagrodzenie chorobowe za czas kwarantanny. Za okres trwania kwarantanny lub izolacji przysługuje na ogólnych zasadach wynagrodzenie za czas choroby, zasiłek chorobowy lub opiekuńczy, wypłacany przez płatnika składek.

Naprawdę... za co miałbyś dostać pieniądze? Za to, że nie mając prawa do zasiłku nie pracujesz będąc bezrobotnym?
Rozumie,a mama jest rencistą w Zus to dostanie świadczenie za odbywanie kwarantanny?

Powrót