Korzystanie z mieszkania jeśli się nie mieszka już ponad rok przez byłego męża

• Autor wątku Autor wątku Justyna197208
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Justyna197208

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Jestem w trakcie rozwodu z orzeczeniem o winie małżonka . Małżonek wyprowadził się w 11.2020 do swojej kochanki . Nie mamy rozdzielności majątkowej , dzieci dorosłe wiec podział będzie później . Mamy mieszkanie własnościowe. gdzie po wyprowadzkę małżonek posiadał klucze i przychodził pod moją nieobecność i zabierał rzeczy w tym czasie była córka w mieszkaniu . Po moich interwencjach że chciałabym być w mieszkaniu i wiedzieć co wynosi . Od tego czasu nie był . Przypomniałam mu że ma jeszcze rzeczy do zabrania lecz powiedział że nie ma czasu . Jakieś 8 m-cy temu wymieniłam jeden zamek bo się zepsół . Do tej pory nie zgłaszał uwag a ja go o tym nie poinformowałam . Teraz gdy w czasie świąt przebywałam z córką u rodziców o czym musiał się dowiedzieć próbował wejść do mieszkania Teraz dostałam pismo od jego adwokata że mam mu dać klucze do mieszkania bo chciał zabrać rzeczy oraz laptopa . Nadmieniam że laptop był kupiony w czasie naszego małżeństwa i korzystałam z niego ja jak i córka . Pytanie czy jeśli nie mieszka już ponad rok może wchodzić do mieszkania pod moją nieobecność i zabierać rzeczy ? Czy laptop może zabrać jak był kupiony w trakcie trwania małżeństwa ? Co mi grozi gdy nie dam kluczy ?

Powrót