kosiarka na gwarancji

• Autor wątku Autor wątku nowiciusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nowiciusz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam,temat może głupi ale trochę mnie nerwów kosztował.
W tamte wakacje kupiłem kosiarkę do trawy,w tym sezonie pierwsze koszenie i pękła rączka co uniemożliwia koszenie. Oddałem do sklepu,który odesłał sprzęt do serwisu i niestety nie uznano wady.
Czy to możliwe,że kupując sprzęt dostaję gwarancję tylko na jego niektóre części?

A co napisano na ten temat w karcie gwarancyjnej?

Ogólnie gwarancja jest świadczeniem dobrowolnym, zależnym od dobrej woli sprzedawcy.

Serwisant napisał: urządzenie niesprawne,użytkować na własną odpowiedzialność,odesłano bez naprawy ( nie zgodziłem się na naprawę na mój koszt)
Jeżeli gwarancja to dobra wola producenta to trochę się mija z sensem gwarancji jak dla mnie i tym papierkiem mogę sobie w piecu rozpalić:-(

wittka napisał:
Ogólnie gwarancja jest świadczeniem dobrowolnym, zależnym od dobrej woli sprzedawcy
Gwaranta jak już :)
Co do samego problemu, zawsze pozostaje reklamacja z tytułu rękojmi. Pytanie zasadnicze dlaczego rączka pękła, czy była to wada produktu, czy niewłaściwe użytkowanie.

Rączka pękła przy normalnej pracy kosiarki,pękła rurka,równiutko jakby ją ktoś przeciął diaksem. Napisałem do producenta czy jego gwarancja na urządzenia obejmuje wszystkie podzespoły czy tylko niektóre ale coś się nie spieszy z odpowiedzią i będę musiał zadzwonić.

Powrót