koszmarne sąsiedztwo

• Autor wątku Autor wątku dso1969
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dso1969

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam czy orientujecie sie co gmina w zakresie działań sąsiadów nie zgodnych z prawem sąsiedzkim i ewidentnym łamaniem kodeksu cywilnego może zrobić...? (pomijam sprawę sądową to już wiem).

[cytat="dso1969"]Witam czy orientujecie sie co gmina w zakresie działań sąsiadów nie zgodnych z prawem sąsiedzkim i ewidentnym łamaniem kodeksu cywilnego może zrobić...? (pomijam sprawę sądową to już wiem).[/cytat] Gmina - wątpię. Z postu nie wynika na czym te immisje polegają. Ale może policja - chociażby za naruszenie przepisu art. 51 § 1 Kodeksu wykroczeń.

[cytat="diogenel"][cytat="dso1969"]Witam czy orientujecie sie co gmina w zakresie działań sąsiadów nie zgodnych z prawem sąsiedzkim i ewidentnym łamaniem kodeksu cywilnego może zrobić...? (pomijam sprawę sądową to już wiem).[/cytat] Gmina - wątpię. Z postu nie wynika na czym te immisje polegają. Ale może policja - chociażby za naruszenie przepisu art. 51 § 1 Kodeksu wykroczeń.[/cytat]

No własnie albo nawet i tak chyba postapie na mocy Art.107 KW.
Dziękuję bardzo....
Czy ktoś ma inne zdanie?
Z Art.107 KW. jesli policja odmówi mozna samemu oskarżać w Sądzie?

[cytat="dso1969"]
Czy ktoś ma inne zdanie?
[/cytat]
A co możemy sądzić, nie znając sprawy?

[cytat="dso1969"](...)Z Art.107 KW. jesli policja odmówi mozna samemu oskarżać w Sądzie?[/cytat] Można - jeżeli zaistnieją ku temu przesłanki określone w art. 27 Kodeksu postępowania w sprawach o wylroczenia.

Powrót