J
janusz007
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Moja zona przebywajaca w Polsce(z ktora mam rozdzielnosc majatkowa i zyje w separacji) byla chilowo bez zatrudnienia (nie placila kilka miesiecy czynszu).Ja pokrylem obecnie cale zadluzenie w spoldzielni.Pozostala jeszcze sprawa kosztow ,ktore wynikaly z egzekucji na podstawie nakazu zaplaty z art.770 kpc.Zona ma do zaplaty ok .700 PLN kosztow procesu,300 PLN kosztow adwokackich oraz 1100 PLN kosztow egzekucji.Razem ok 2100PLN.
Moge pokryc rowniez te koszta .Mialbym jednak wczesniej nastepujace pytania:
1.Czy w zwiazku ,iz zona pracuje tylko w niepelnym wymiarze i ma zarobki na poziomie ok 700 PLN !!! (na siebie i dwoje dzieci) musi ona pokryc te koszta?
2.Jak i czy istnieje taka droga prawna aby zona nie musiala poniesc tych kosztow w swojej obecnej sytuacji?
3.Jakie sa podstawy prawne w opisanej sprawie?
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi ,ktore pozwola mi szybko pomoc zonie w tej sprawie.
Moge pokryc rowniez te koszta .Mialbym jednak wczesniej nastepujace pytania:
1.Czy w zwiazku ,iz zona pracuje tylko w niepelnym wymiarze i ma zarobki na poziomie ok 700 PLN !!! (na siebie i dwoje dzieci) musi ona pokryc te koszta?
2.Jak i czy istnieje taka droga prawna aby zona nie musiala poniesc tych kosztow w swojej obecnej sytuacji?
3.Jakie sa podstawy prawne w opisanej sprawie?
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi ,ktore pozwola mi szybko pomoc zonie w tej sprawie.