koszta rozprawy sądowej

• Autor wątku Autor wątku jezua
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jezua

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam

jakiś czas temu dostałam mandat w Holandii jednak doszło do odwołania się w sądzie. Mandat został opłacony jednak rozprawa trwa. Dostałam pismo od adwokata, że za miesiąc ma się odbyć rozprawa.

Teraz mam pytanie czy przydzielenie z urzędu adwokata jest w Holandii bezpłatne, czy nie zostanę po rozprawie obciążona jakimiś kosztami?

Jeżeli przegrasz sprawę to będziesz musiała opłacić wszystko + koszta sądowe.
Jeżeli jesteś ubezpieczona w Holandii i posiadasz także dodatkowe ubezpieczenie, to adwokat jest bezpłatny w ramach ubezpieczenia /chodzi o dodatkowe ubezpieczenie/.
Podajesz nr polisy i prawnik udziela Ci informacji.
Jeżeli jednak nie masz takiego ubezpieczenia, musisz uzgodnić płatności z adwokatem.

Już po rozprawie, dostałam pismo ,że odwołanie zostało rozstrzygnięte jako bezpodstawne. I jak do tej pory nie zostałam obciążona żadnymi kosztami przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. ;)

Było odwołanie:) i wygrałam mam otrzymać zwrot za mandat ale muszę poczekać na jeszcze jedną rozprawę która może zmienić wyrok.

i cisza. Po ostatnim piśmie w przeciągu 4 tygodni miałam otrzymać zwrot pieniędzy za mandat. Mineło 5 tygodni ani pisma ani zwrotu. :mad:

Powrót