L
LawQuest
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Miałem zalanie mojego mieszkania spowodowane przez siąsiada. Firma ubezpieczeniowa wypłaciła ochłpapy (800zł) bez oglądania szkody na podstawie zdjęć. Mam kosztorys od firmy budowlanej na 4000zł (formalny dokument z wypisaniem za co są konkretne opłaty). Firma ubezpieczeniowa powiedziała, że mogę złożyć reklamację z kosztorysem.
Czy jest sens robienie formalnego kosztorysu od kosztorysanta? Jeden powiedział, że może mi zrobić za 100-150zł na tą samą kwotę (4000zł).
Czy kosztorys od kosztorysanta będzie bardziej wiarygodny i pomoże mi uzyskać wyższą kwotę? Czy raczej to nie ma znaczenia?
Kosztorys póki co jest tylko dla firmy ubezpieczeniowej, jeszcze się nie sądzę jakby co
Czy jest sens robienie formalnego kosztorysu od kosztorysanta? Jeden powiedział, że może mi zrobić za 100-150zł na tą samą kwotę (4000zł).
Czy kosztorys od kosztorysanta będzie bardziej wiarygodny i pomoże mi uzyskać wyższą kwotę? Czy raczej to nie ma znaczenia?
Kosztorys póki co jest tylko dla firmy ubezpieczeniowej, jeszcze się nie sądzę jakby co