Kosztorys -oc sprawcy - wyposażenie dodatkowe

• Autor wątku Autor wątku juleczka89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
juleczka89 napisał:
\Wszystko policzone po nówkach oryginalnych, a z tego co czytała trudno się o to wykłócać.
Jak najbardziej można się o to wykłócać. W końcu Pani części nie były nowe. TU nie może nakazać naprawy na używanych częściach, ale jeśli Pani ma taką wolę to też nie może zabronić. Przecież na takich częściach też można pojazd dokładnie przywrócić do stanu poprzedniego, prawda? Ważne, czy naprawa zmieściłaby się w wartości pojazdu

pretor7 napisał:
@juleczka89

Zgłaszasz to jako osobną szkodę majątkową. Prawdopodobnie zaproponują Ci przesłanie im zdjęć po to, by nie wysyłali rzeczoznawcy.

To czy gmole i stelaże są integralną częścią pojazdu jest dla mnie dyskusyjne. Wyprowadź mnie z błędu jeśli piszę źle, ale jako motocyklista wiem, że kufry łatwo wypinasz, zaś gmole i stelaż demontujesz za pomocą narzędzi.

Wracając do sprawy: masz jakieś dokumenty potwierdzające nabycie kufrów, odzieży, kasku?

Przejrzyj OLX / allegro / sklepy internetowe i spróbuj też wycenić sama te rzeczy. Przygotuj się :).

Zgadzam się z tym co napisał pretor7. Powinnaś zgłosić to jako osobną szkodę majątkową. Powinnaś mieć dowody na zakup dodatkowego wyposażenia, ubrań itp?. W przypadku dalszych pytań zapraszam na priv.

Powrót