I
iwona1123
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Pytanie: Witam,mam problem z komornikiem. Play sprzedał dług 42 zł :x(ja nadal jestem ich klientem rachunki na 300 miesiecznie i zero informacji z strony play o długu) firmie windykacyjnej ,ta złożyła sprawę do e-sadu. Uzyskali wyrok i klauzule wykonalnosci. Ja dowiaduje sie o długu po zajeciu konta i 3 dni pozniej pismo od komornika. w miedzyczasie przeprowadzilismy sie i pod tamtym adresem nie mieszkalismy prawie 3 lata. Zlozyłam do e-sadu pismo o doreczenie prawidłowe nakazu ,z urzedu cofniecie klauzuli i poinformowanie komornika. Sad poinformował komornika ze wyrok nie jest prawomocny, ale ten odblokował konto na wniosek wierzyciela bo spłaciłam dlug z nakazu .Napisłam odpowiedz na pozew o odrzucenie roszczenia w całosci bo dlug spłacony.Sad oddał sprawę do sadu w miejscu zamieszkania. Komornik nalicza mi koszty za podjecie czynnosci i wydaje postanowienie o zaplate w ciagu 7 dni. Skoro wyrok był nieprawomocny to dlaczego ja musze płacic koszty komornikowi? Logicznie wyroku nie ma i moim zdaniem powinien zadac zwrotu od wierzyciela ,bo ten nie podał prawidłowego adresu.
Czy muszę płacić ? ile razy bedę płacic - z nakazu ,teraz koszty a za chwile sprawa w sadzie?co zrobic?