Koszty komornicze

• Autor wątku Autor wątku broskb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

broskb

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, bardzo proszę o pomoc. Z racji zadłużenia z tytulu alimentów, 5 lat temu zaczęto mi je pobierać przez komornika. Gdy tylko stanąłem na nogi spłaciłem dług i dogadałem się z matką dziecka, że zakończy postępowanie egzekucyjne, a ja bede jej wpłacał alimenty na konto. W marcu z racji trudnej sytuacji finansowej, nie zapłaciłem, w maju dopiero zacząłem je regulować. Rzecz jasna, od razu pojawił się komornik, ale zadłużenie nie widnieje na kotę tylko alimentów z marca i kwietnia, ale dodatkowo mam doliczone 2300 zł. Okazuje się, że była partnerka nie wycofała sprawy i mimo wpłat na jej konto, miałem przez te kilka lat przekazywać jakiś procent komornikowi - tak mi dziś powiedział przez telefon. W miedzyczasie przeprowadzilem sie, ale komornikowi nie podałem adresu bo sprawa byla dla mnie zakonczona. Twierdzi on, ze na stary adres wysylal pisma i muszę mu 2300 zł zapłacić (od wlascicielki mieszkania mam informację, iżnie widziała zadnej korespondencji, ponadto mam uruchomione przekierowanie wszelkiej koresponc=dencji na nowy adres lub informację o ewentualnym awizo na sms). Juro będę w miejscu zamieszkania i poszukam papierów, ale wysyłał mi jakies pismo o zakonczeniu egzekucji. Czy w takim razie moze zadac zaplaty?

Dziękuję z góry za pomoc

Powrót