koszty komornika - tytul wykonawczy pozbawiony wykonalności

• Autor wątku Autor wątku kontrabas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kontrabas

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam,

mój problem, a właściwie brak wiedzy dotyczy kosztów poniesionych przez komornika. Ale od początku. Mój rzekomy dług z playa został skierowany na drogę postępowania sądu elektronicznego, potem do komornika. Cała korespondencja przychodziła do innego miasta. Tutaj dodać muszę że i play i późniejsi wierzyciele, którzy odkupili dług doskonale znali prawidłowy adres.
Z banku dowiedziałam się że sprawa sądowa już się odbyła i już jest zajęcie komornicze. Odwołałam się do sądu elektronicznego, który uwzględnił wszystkie moje zarzuty i unieważnił nakaz zapłaty, oraz że e-sądy nie sa władne dalej rozstrzygać takie spory, w związku z czym przekazał sprawę do właściwego sądu rejonowego. W trakcie komornik zwolnił zajęcia w banku ale otrzymałam pismo w którym informuje mnie że postępowanie zostało umorzone, ale komornik ustalił sobie koszty w wysokości 180 zł. Teraz moje pytanie, kto te koszty ma zapłacić, bo w piśmie nie jest jednoznacznie sprecyzowane?

jeżeli ktoś miał podobna sytuację albo ma wiedze nt kogo komornik w tym momencie obciąża kosztami to byłabym bardzo wdzięczna.

pozdrawiam Marzena

a wrzuć te pisemko, bo ci nikt precyzyjnie nie odpowie,

Kosztami obarczony jest wierzyciel w takiej sytuacji, ale pisemko pokaż

ok, dzieki za odzew :)
Zadzwoniłam do komornika i poinformował mnie że to wierzyciel zostanie obciążony kosztami. Ja dostałam pismo do wiadomości że w toku postępowania tytuł wykonawczy został cofnięty, wobec czego komornik umarza swoje postępowanie.

pisemko informacyjnie wrzucę wieczorem dla informacji osób w podobnych sytuacjach.

Powrót