koszty sądowe -kiedy?

• Autor wątku Autor wątku zeberka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zeberka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Zgłosiłam w szkole że koledzy znęcają się nad moim synem.PO jakimś czasie otrzymałam wezwanie do komendy policji wraz z synem w charakterze przesłuchania pokrzywdzonego.Przesłuchanie odbyło się.Teraz otrzymałam zawiadomienie z Sądu Rejonowego iż zostało wszczęte postępowanie wobec nieletnich sprawców o czyn z art.217$1kk i190$1kk.Moja i syna obecność nieobowiązkowa.Mam pytanie i proszę o odpowiedż osobę która się na tym zna.Wczoraj syn wrócił ze szkoły i powiedział,że jeden z nich straszył go kosztami sądowymi i że jak nie przyjdzie do Sądu to powie ,ze nic takiego nie miało miejsca i ściągną nas do Sądu siłą.Czy mimo obecności nieobowiązkowej dobrze by było żebym przynajmniej Ja wybrała się na to przesłuchanie?I co z tymi kosztami.Czy mam jeszcze ponosić koszty gdy mój syn był a może jeszcze jest dręczony?Serdecznie proszę o odpowiedz.Dziękuję.

mimo że obecność nie obowiązkowa dobrze pójść na przesłuchanie, kosztami raczej was nikt nie obciąży zwłaszcza jeśli oskarżeni zostaną winni....

Może myślą że jak syn będzie ich widział na sali sądowej to wymięknie. Najlepiej jakby chociaż pani poszła i wspomniała o tym fakcie przed sądem.

Dziękuję.Są winni,to nie pierwszy raz,były już inne osoby poszkodowane przez tych chłopców.

Tak myślałam żeby pójść,ale synowi zaoszczędzę tego stresu,on i tak ma już ich dość w szkole.Dzięki serdeczne.:)

Powrót